Egy londoni kutatásból kiderült, hogy az iskolai csúfolódásnak, a gyerekek piszkálódásának a hatása évekig elkísérheti az embert és akár 50%-al megnöveli annak az esélyét, hogy az illető felnőttkorában is túlsúlyos legyen. 

A King's College kutatói elsőként vizsgálták a szervezetben okozott károkat az iskolai piszkálódással összefüggésben. A vizsgálatokból kiderült, hogy a szorongás, a depresszió, az öngyilkosság gondolata is összefüggésbe hozható a gyerekkori csúfolódással.

Louis Arseneault, a kutatás egyik vezetője, a King's College pszichiátriai, pszichológiai és idegtudományi intézetének munkatársa szerint a gyerekkori bántalmazás, csúfolódás egyáltalán nem elfogadható dolog, nem szabadna, hogy része legyen a gyermekkornak. Ennek ellenére a brit gyerekek akár ötöde is csúfolódás tárgya lehet kiskorában. Ez pedig akadályozó tényező lehet az egészséges felnőtté válásban.

A kép illusztrációForrás: Shuttertstock

A londoni kutatásban több, mint 7 ezer, 1958-ban született ember adatait vizsgálták meg. A résztvevők szülei nem tudtak arról, hogy csúfolták-e rendszeresen gyereküket 7, valamint 11 éves korában, azonban a vérben lévő, gyulladást jelző anyagok és a testtömeg adatai a résztvevők 45 éves korából származtak.

A gyerekként néha vagy gyakran csúfolt nők 26%-a lett 45 éves korára erősen túlsúlyos. Azoknak a nőknek, akiket nem gúnyoltak, csak 19%-a hízott el - írja a Metropol.