Szlávik János szerint noha a koronavírus még nem tűnik el egyhamar az életünkből, arra szerencsére nem kell számítani, hogy visszatér majd minden évben.

Többször hallhattuk már, hogy a koronavírus ezentúl az életünk része lesz, jobb ha hozzászokunk. Szerencsére azonban már megérkeztek az oltások, és tudunk ellene védekezni. Szlávik János azonban újabb jó hírrel szolgált az M1-nek adott interjújában.

Szlávik János szerint a koronavírus nem tér majd vissza.Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az infektológus elmondta, az biztos, hogy még egy ideig nem fogunk teljesen megszabadulni a Covid-19 vírustól, de szerencsére nem fog visszatérni évről évre, mint az influenza. Az emberiség ugyanis le fogja győzni ezt a betegséget.

Szlávik János arról is beszélt, az újrafertőződés aránya nagyon kicsit, így aki már elkapta a vírust, kevés eséllyel betegszik meg újra. Nekik éppen ezért egy védőoltás is elegendő.

Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!