Arató András arcát az egész világon ismerik, hála az internetes mémeknek. A Hide the pain Harold néven ismertté vált budapesti nyugdíjas nehéz időszakon van túl, ugyanis majdnem elvitte a koronavírus.

András a járvány kezdete óta óvatos volt, és igyekezett betartani a szabályokat. Március 8-án megkapta a kínai vakcinát, utána pedig sokkal többet mászkált a városban, mint előtte.

"10 nappal az első oltás után kezdtem rosszul érezni magam, fulladtam, étvágytalan és fáradékony lettem – mesélte András a Blikknek.

"Az elvégzett gyorsteszt pozitív lett, magas, csillapíthatatlan lázam lett. Mivel csak néhány lépésre lakom az Uzsoki utcai kórháztól, átsétáltam a sürgősségire. Átéreztem a helyzet komolyságát, indulás előtt megírtam a végrendeletemet, és közben felhívtam ismerőseimet, hogy imádkozzanak értem"

-emlékezett vissza a mém, akinél kétoldalú tüdőgyulladást állapítottak meg.

"Tudja, korábban nem sokat gondolkodtam az élet nagy és végső kérdésein. Azonban itt, a kórházi éjszaka csendjében, az ágyamon, élet-halál között sok mindent átértékeltem magamban. Rájöttem, melyek is az igazán fontos dolgok az életben"

– vallotta meg az internet sztárja, akit húsvétkor engedtek ki a kórházból.

Nem úszta meg a koronavírus-járványt Arató András, a budapesti nyugdíjas, akit a legtöbben Hide the pain Haroldként ismernek.Forrás: Vkontakte/pain_harold