A virológus elmondta: ezért különösen veszélyes az indiai mutáns

veszély védőoltás tünetek indiai mutáns koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak idő kérdése és Magyarországon is meg fog jelenni az indiai mutáns, ami veszélyesebb, mint az eddigi mutációk. A szakemberek szerint leginkább az oltatlanok között fog terjedni, ezért továbbra is mindenkinek azt ajánlják, hogy oltassa be magát.

Dr. Tóth Sándor és virológus szerint azért különösen veszélyes az indiai mutáns, mert hordozza a brit és dél-afrikai mutáns jellemzőit és van egy alattomos tulajdonsága is: gyorsabban terjed és rögtön tüdőgyulladást okoz - írja a Bors.

- nyilatkozta a szakember.

Egyre közelebb az indiai mutáns Forrás: Shutterstock

Az indiai variáns ráadásul új tünetekkel is járhat: ilyen a kötőhártya-gyulladás, ami a szem kipirosodását, duzzanatát, váladékozását jelenti; emésztőrendszeri panaszok, mint a hányinger, a hányás, a hasmenés és előfordulhatnak hallással kapcsolatos panaszok: fülzúgás, fülcsengés, szédülés.

A szakemberek abban megegyeznek, hogy az indiai mutáns ellen véd az összes vakcina, így továbbra is a védőoltások nyújtják a legnagyobb védelmet.

- tette hozzá a kutató virológus.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.