bakteriális vaginózis hüvelyfertőzés nőgyógyászati probléma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakértők azt állítják, hogy nem kell aggódni, ha az ember hüvelye nem a legjobb illatú, ugyanis ez rengeteg mindenen múlhat. Az viszont rossz jel, ha "döglött hal" szag árad az emberből.

Minden hüvelynek van szaga, ez az illat olyan dolgok miatt változik, mint a menstruációs ciklusok, az étkezés vagy a szexuális aktivitás, azonban ez normális, állítják szakértők. A "döglött hal" szag azonban hüvelyfertőzésre utalhat, ezért ha ilyesmit tapasztalunk, érdemes felkeresni egy nőgyógyászt - írja a Daily Star.

hüvelyfertőzés Forrás: Shutterstock

- nyilatkozta Dr. Minkin, aki szerint a trichomoniasis fertőzés, mely nemi úton terjed, is okozhatja a halszagot. A nőgyógyász szerint a hüvelyünk egy öntisztító szerv és ezért nem is nagyon javasolja, hogy megbolygassuk a hüvelyflóránkat, inkább forduljunk orvoshoz, ha bármi rendelleneset tapasztalunk.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.