A szakértők azt állítják, hogy nem kell aggódni, ha az ember hüvelye nem a legjobb illatú, ugyanis ez rengeteg mindenen múlhat. Az viszont rossz jel, ha "döglött hal" szag árad az emberből.

Minden hüvelynek van szaga, ez az illat olyan dolgok miatt változik, mint a menstruációs ciklusok, az étkezés vagy a szexuális aktivitás, azonban ez normális, állítják szakértők. A "döglött hal" szag azonban hüvelyfertőzésre utalhat, ezért ha ilyesmit tapasztalunk, érdemes felkeresni egy nőgyógyászt - írja a Daily Star.

hüvelyfertőzésForrás: Shutterstock

Ezt a szagot a rossz baktériumok túlszaporodása okozhatja, más néven bakteriális vaginózis"

- nyilatkozta Dr. Minkin, aki szerint a trichomoniasis fertőzés, mely nemi úton terjed, is okozhatja a halszagot. A nőgyógyász szerint a hüvelyünk egy öntisztító szerv és ezért nem is nagyon javasolja, hogy megbolygassuk a hüvelyflóránkat, inkább forduljunk orvoshoz, ha bármi rendelleneset tapasztalunk.

 

TÜNETKERESŐ
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!