Ez történik a testeddel, ha hetente ötször vörösbort iszol

Forrás: pexels.com -
vörösbor szürkehályog vörösbor fogyasztás szürkehályog-műtét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő kutatási eredmények láttak napvilágot: összefüggést találtak az alkohol mértéktelen fogyasztása és a szürkehályog-műtét szükségességének csökkenése között.

Az az általános vélemény, hogy az alkoholfogyasztás nem tesz jót az egészségünknek, ami igaz is lehet, kivéve, ha szürkehályogról van szó. Tudósok ugyanis kimutatták, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás csaknem negyedével csökkentheti annak kockázatát, hogy szürkehályog műtétre legyen szükségünk - írja a Daily Star.

Hatékonyan segít a szürkehályog ellen Forrás: pexels.com

Ezen belül is a bor a leghatékonyabb: a kutatások szerint heti öt vagy több pohár vörösbor fogyasztás 23% -kal csökkentette a szürkehályog műtét szükségességét. Noha ennek oka nem teljesen világos, a tudósok úgy vélik, hogy szerepe lehet ebben a polifenol antioxidánsoknak, amelyet a vörösbor bőven tartalmaz.

A kutatás több mint 490 000 ember adatait vizsgálta és arra jutottak, hogy a mérsékletes borfogyasztás igenis jót tesz az egészségnek, így azt javasolják, hogy hetente fogyasszunk el hat korsó átlagos erősségű sört vagy 10 kis pohár alacsony alkoholfokú vörösbort.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.