Bár régen azt mondták, hogy a túlzott tejfogyasztás nem egészséges, egy globális tanulmány most az ellenkezőjét állítja. 

Minden nap egy pohár tej elfogyasztása jelentősen csökkentheti a szívbetegség kockázatát - derül ki egy új globális tanulmányból. Egy kutatócsoport azt is megállapította, hogy a tejivóknak alacsonyabb a koleszterinszintje, így kevesebb esélye van, hogy szívrohamot vagy stroke-ot kapjanak. Ráadásul 14 százalékkal csökken náluk a szívkoszorúér-betegség kockázata is - közölte a Daily Mail.

A meleg tej segít az elalvásban is, de ehhez többet kellene inni, mint egyetlen pohár vagy bögreForrás: Thinkstock

Két millió brit és amerikai embert tanulmányoztak a tudósok és arra jutottak, hogy akik sok tejet fogyasztanak, azok kevésbé hajlamosak a szív- és érrendszeri betegségekre. Ami azért is meglepő, mert a régebbi tanulmányok azt mutatták ki, hogy a túlzott tejfogyasztás káros lehet az egészségre és növeli a cukorbetegség és az elhízás esélyét. 

Karani professzor szerint erre nincs bizonyíték, viszont az régóta köztudott, hogy a tej segít az egészséges csontok felépítésében, valamint vitaminokkal és fehérjével tölti fel a testet.