Ez történik a testeddel, ha minden nap iszol egy pohár tejet

Forrás: Thinkstock -
pohár tej tej koszorúér-betegség szívbetegség egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár régen azt mondták, hogy a túlzott tejfogyasztás nem egészséges, egy globális tanulmány most az ellenkezőjét állítja. 

Minden nap egy pohár tej elfogyasztása jelentősen csökkentheti a szívbetegség kockázatát - derül ki egy új globális tanulmányból. Egy kutatócsoport azt is megállapította, hogy a tejivóknak alacsonyabb a koleszterinszintje, így kevesebb esélye van, hogy szívrohamot vagy stroke-ot kapjanak. Ráadásul 14 százalékkal csökken náluk a szívkoszorúér-betegség kockázata is - közölte a Daily Mail.

A meleg tej segít az elalvásban is, de ehhez többet kellene inni, mint egyetlen pohár vagy bögre Forrás: Thinkstock

Két millió brit és amerikai embert tanulmányoztak a tudósok és arra jutottak, hogy akik sok tejet fogyasztanak, azok kevésbé hajlamosak a szív- és érrendszeri betegségekre. Ami azért is meglepő, mert a régebbi tanulmányok azt mutatták ki, hogy a túlzott tejfogyasztás káros lehet az egészségre és növeli a cukorbetegség és az elhízás esélyét.

Karani professzor szerint erre nincs bizonyíték, viszont az régóta köztudott, hogy a tej segít az egészséges csontok felépítésében, valamint vitaminokkal és fehérjével tölti fel a testet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.