Rusvai Miklós az indiai mutánsról: "Képes halláskárosodást okozni"

tünetek indiai mutáció indiai mutáns Rusvai Miklós halláskárosodás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rusvai Miklós a Ripost megkeresésére elárulta, milyen tünetei vannak az indiai mutánsnak.

Ahogy arról mi is hírt adtunk,Indiában rekordokat dönt a koronavírussal fertőzöttek száma az elmúlt hetekben. Néhány héttel ezelőtt hazánkban is megjelent a covid indiai mutánsa, ami az eddigi variánsoknál 40%-kal könnyebben terjed.

A szakemberek úgy vélik, ez a vírus-variáns az eddigi legfertőzőbb változat lehet, ráadásul az új mutáns újabb, rémisztő tüneteket is produkál. Ilyenek például a súlyos gyomorpanaszok, a halláskárosodás és a vérrögök, amelyek üszkösödéshez vezethetnek.

„Valóban képes halláskárosodást okozni, de ez már a brit variáns esetében is megfigyelhető volt, ahol egyes fertőzöttek fülzúgást és szédülést tapasztaltak.

„Az összes eset kevesebb mint 10 százalékánál fordult elő hallásprobléma, vagyis ez a tünet nem gyakoribb, mint az íz- és szaglásvesztés. Jelen tudásunk szerint azonban mindez átmeneti, ugyanakkor több hétig vagy akár több hónapig is eltarthat" – teszi hozzá a Rusvai Miklós.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.