"Olyan csúf vagyok, hogy azonnal kezet mos, aki hozzám ér" - Barber Say-szindrómában szenved ez a lány

betegség ronda szemhéj Barber Say szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Barber Say-szindróma jellegzetes tünetei a papírszerű, sérülékeny bőr, és az extrém szőrnövekedés.

A 22 éves brazil Kawanánál már születésekor látták, hogy valami nem stimmel: nem voltak szemhéjai. Kiderült, hogy Barber Say-szindrómában szenved, aminek következtében a bőre papírszerű és rettentően sérülékeny. A szemét már többször operálták, de erős fénynél még mindig rosszul lát. Az ínye folyamatosan növekszik, ami miatt már húsz műtéten esett át, hogy a fogai használni tudja. Kawanát iskolás korában sokat csúfolták, aki véletlen hozzáért, azonnal rohant kezet mosni, neki pedig ez nagyon rosszul esett.

A lány másfél éve vesztette el édesapját, aki a támasza volt élete során. Ekkor fordult egyet vele a világ és a bujkálás helyett ma már büszkén vállalja a kinézetét. Regisztrált a közösségi oldalakra és ma már 400 ezren követik. Rengeteg beteg embernek ad erőt azzal, hogy megmutatja, így is teljes életet tud élni - írja a Bors.

Ez is érdekelhet: Hosszú, fekete szőrszálak a nyelven: ilyen betegség a lingua villosa nigra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.