Ezzel a módszerrel könnyen letesztelheted, elég vizet ittál-e ma - Videó

videó hidratálás egészséges életmód vízivás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Karan Rajan közösségi oldalain rántotta le a leplet arról, hogyan lehet gyorsan ellenőrizni, hogy elég hidratáltak vagyunk-e.

Dr. Karan Rajan készített egy videót, amelyen bemutatta, hogyan csípi meg az ujjperce feletti bőrt és az hogyan simult ki utána. A teszt pofonegyszerű: ha a bőr azonnal kisimul, akkor elég vizet ittunk és hidratáltak vagyunk, ha viszont nem, akkor ki vagyunk száradva - írja a Daily Star.

A sebész szerint a bőrcsípéses teszt elvégzéséhez a kézfej a legalkalmasabb.

- tette hozzá Dr. Karan Rajan, aki az orvostudományról a YouTube-on és az Instagramon is vlogol és ezt a videóját már több, mint 4 millió alkalommal nézték meg követői.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságát, főleg ebben a nagy hőségben. A szervezetben zajló életfolyamatok csakis akkor működnek kedvező módon, ha elegendő mennyiségű folyadékkaltöltjük fel a testünket, ami napi minimum napi 2-2,5 liter vizet jelent.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.