Megdöbbentő dolgokra derült fény a koronavíruson átesetteknek több mint harminc százaléka szenved a világjárvány utóhatásaitól. Sajnos vannak, akik nem csak fizikailag, de mentálisan is komoly segítségre szorulnak.

Most már biztos, hogy a koronavíruson átesettek több mint harminc százaléka szenved a fertőzésnek azon utóhatásaitól, amik nem csak a fizikai, de a mentális egészséget is nagyban befolyásolják.
Vannak, akiknek ezek miatt a kellemetlen tünetek miatt pszichiáterhez kell járniuk.

A legtöbb betegségen átesett, munkáját elveszített ember most hatalmas mentális gondokkal küzd, és a szakemberek segítségére szorul.Forrás: Shutterstock

Az Egészségügyi Világszervezet kutatásai szerint a fertőzések és a fertőzéstől való félelemek  mély, lassan gyógyuló mentális sérüléseket okoztak. A járvány terjedésének megfékezése érdekében elrendelt karanténok is rossz hatással voltak sokakra, ám ha ez még nem lenne elég, mindezt súlyosabbá teszik a munkanélküliséggel, a bevételek elvesztésével kapcsolatos aggodalmak is.

Így érthető, hogy a legtöbb betegségen átesett, munkáját elveszített ember most hatalmas mentális gondokkal küzd, és a szakemberek segítségére szorul -  írta a Bors.

Dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint sokat segíthet a mentális állapoton, ha sok időt töltünk a természetben.

"Menjünk a természet lágy ölelésébe, relaxáljunk, beszélgessünk sokat, merjük kimondani a problémáinkat, sétáltassunk kutyát és mozogjunk sokat, sportoljunk, foglalkozzunk többet a lelkünkkel, és máris javulni fog a helyzet."

 - mondta a szakember. 

Van okunk megijedni? Újabb variáns bukkant fel az Egyesült Királyságban: ez derült ki róla a vizsgálatok során.