Az egyelőre csak B.1.621 variáns néven ismert vírusváltozatot vizsgálják az Egyesült Királyságban, melynek eddig 16 esetét fedezték fel, miközben a fertőzések többségéért továbbra is a Delta-variáns felelős.

A B.1.621 esetek többsége nemzetközi utazásokhoz kapcsolódik, és közülük tizet Londonban találtak meg. Egyelőre nem találták jelét, hogy az országon belül is továbbterjedtek volna a fertőzések, és arra sincs bizonyíték, hogy ez a változat súlyosabb megbetegedést okozna a többinél, vagy az oltások kevésbé lennének hatékonyak ellene.

Az angol népegészségügyi szolgálat munkatársai laboratóriumi vizsgálatok segítségével kutatják azt, hogy hogyan hatnak az egyes mutációk a vírus viselkedésére.

A kép illusztrációForrás: 123rf.com

A variánst tesztek során mutatták ki többek között az Egyesült Államokban (592 eset), Portugáliában (56 eset), Japánban (47 eset), Svájcban (41 eset) és Indiában (23 eset), de az ehhez kötődő, első regisztrált megbetegedéseket Kolumbiában találták. Azóta 26 különböző országban terjedt el, és június-július folyamán egyre több országból jelentettek eseteket - írja a travelo.