Gyógyíthatatlan betegséggel küzd a sportlegenda: közleményben tudatta a szomorú hírt

Forrás: Shutterstock -
demencia Denis Law
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyógyíthatatlan betegséggel küzd az egykori legendás labdarúgó, Denis Law: demenciával diagnosztizálták.

Denis Law aranylabdás skót válogatott labdarúgó. A Manchester City, a Torino és a Manchester United csapataiban is megfordult, csatár poszton. 404 tétmérkőzésén rúgott 237 góljával a mai napig harmadik a Manchester United örökös góllövőlistáján. A 81 éves legenda nemrég szomorú hírrel jelentkezett, közleményben tudatta, hogy gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták.

"Összetett demenciával diagnosztizáltak, ami azt jelenti, hogy jelenleg Alzheimer-kórban és vaszkuláris demenciában szenvedek. Ez egy rendkívül nehéz év volt mindenkinek, és a hosszú bezártság bizony nem segített" - írta az egykori focista.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.