Amióta a koronavírus velünk él, vita tárgyát képezi az oltás kérdése is. Sokan alig várták, hogy vakcinához jussanak, másokat a mai napig nem lehet meggyőzi az oltás fontosságáról. Most pedig olyan tévhit terjed, ami szerint a fertőzéssel megszerzett védettség hatékonyabb, mint a vakcina általi. A szakemberek ezt természetesen cáfolják. 

A fertőzések számának emelkedését nézve a negyedik hullám kapujában állunk, amiben a delta-variáns - a tüneteiről ITT olvashatsz - betegíti meg az embereket. Tény, a fertőzést bárki elkaphatja, de a szakemberek szerint akik mindkét oltásukat felvették, könnyebb lefolyásra számíthatnak, a halálozások száma pedig jelentősen csökken a körükben.

Az orvosok és kutatók tehát azt állítják, ha biztosan nem akarunk meghalni, akkor ne a megfertőződést válasszuk, hanem vegyük fel az oltásokat, amelyek nagy biztonságot nyújtanak a delta-variáns ellen is. 

Forrás: Shutterstock

 

Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!