A koronavíruson nagyon enyhe tünetekkel is áteshet az ember, vagy akár észrevétlenül. Vannak azonban olyan jelek, amelyek arra  utalhatnak, hogy megfertőződtünk; még akkor is, ha egyáltalán nem észleltünk magunkon semmit. 

A koronavíruson sokan szinte teljesen tünetmentesen esnek át, vagy nagyon enyhe tüneteket produkálnak. Ezért vizsgálja sok szakértő azokat a jeleket, amelyek  egy esetleges megfertőződés után jelennek meg a testünkön. Tim Spector professzor talált egy olyan tünetet, amely arra utalhat, hogy valaki észrevétlenül esett át a fertőzésen.

A koronavírus tünetei a körmön is kereshetőkForrás: Shutterstock

Ezt pedig a körmökön kell keresni: ha van rajtuk horizontális fehér vonal, egy úgynevezett gerinc, akkor van esély arra, hogy az illető a tudtán kívül elkapta fertőzést. Ezek a vonalak akár ki is türemkedhetnek egy kissé a körmök felületéből - írja a NationalWorld. Aggodalomra azonban nincs ok,  mert ezek a csíkok teljesen ártalmatlanok, és idővel majd lenőnek. 

 

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!