Kiderült: így lehet különbséget tenni gyerekeknél a koronavírus és a megfázás között

Forrás: 123rf.com -
betegség meghűlés megfázás koronavírus ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Általános probléma, hogy minden év szeptemberében, amikor megkezdődik az iskola, azonnal beköszönt a légúti megbetegedések időszaka. A jelenlegi helyzetben viszont sokunk számára megtévesztő lehet, hogy valójában mivel is van dolgunk.

Dr. Tausz István gyermekorvos elmondta, hogy szakemberként is nehéz most eldönteni, hogy egy egyszerű megfázás vagy a Covid okozza-e a tüneteket. Felhívta a figyelmet, hogy ha van lehetőségünk, akkor teszteljük magunkat, viseljünk maszkot, maradjunk otthon és tünetileg kezeljük a betegséget.

A kérdésre, hogyan lehet különbséget tenni a covid és a megfázás között, így válaszolt:

"A válasz egyszerű, sehogy. Nekünk, gyermekorvosoknak is nagy baj, hogy nem tudunk különbséget tenni. Megelőzési technikák vannak, azt mondanám, hogy tesztelés, tesztelés, tesztelés"

-mondta a doktor, aki úgy véli, hogy vannak helyzetek, amikor mindenképp tesztelni kellene.

"Ha nem tesztelünk, potenciálisan akkor is úgy kellene tekinteni a gyereket, mintha covidos lenne. Lehetőség szerint egy hetet, tíz napot maradjon otthon.

- tette hozzá a gyerekorvos.

Így lehet különbséget tenni a megfázás és a Covid között? Forrás: 123rf.com

Készülj a télre: így erősítsd az immunrendszered ősszel!https://www.life.hu/egeszseg/20200915-keszulj-a-telre-igy-erositsd-az-immunrendszered-osszel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.