Fél éves kisbaba életéért küzdenek - így támadja meg a gyerekek szervezetét a koronavírus

Forrás: 123rf.com -
szövődmény delta variáns csecsemő koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Izraelben arról szólnak a hírek, hogy egyre több fiatalnál és gyereknél előfordul, hogy tünetmentesen átvészelik a koronavírus-fertőzést, majd hetekkel később bukkanak fel az életveszélyes tünetek. 

Izraelben egyre kevésbé egyedi eset, hogy egy gyermeknél pár hét múlva jelentkeznek súlyos szövődmények, hiába vészelte át tünetmentesen a fertőzést. Jelenleg egy fél éves csecsemő életéért küzdenek, akinek az egész testében gyulladások keletkeztek. Szombaton pedig egy 16 éves tinédzser vesztette életét, miután súlyosan megbetegett a tünetmentes fertőzés lecsengése után - írja a Bors.

Fél éves kisbaba életéért küzdenek Izraelben. Forrás: 123rf.com

- mondták be Izraelben, a katonai rádióban. Az orvosok szerint egyre több fiatalnál és gyermeknél hetekkel később jelentkeznek a súlyos szövődmények.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.