Friss hírek Erzsébet királynő állapotáról: ezt javasolták neki az orvosok

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool -
pihenés orvos egészségi állapot kórház II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább további kétheti pihenést javasoltak orvosai a brit uralkodónak - közölte pénteken a Buckingham-palota. A királyi család londoni rezidenciájának és hivatalának szóvivője szerint II. Erzsébet királynő a pihenési időszakban látogatásokat nem tesz, de könnyebb hivatali feladatokat ellát.

A 95 esztendős uralkodó az utóbbi napokban két jelentősebb programot is lemondott: a múlt héten a tervekkel ellentétben nem utazott el Észak-Írországba, és jövő hétfőn nem lesz jelen a skóciai Glasgowban esedékes ENSZ-klímacsúcs nyitófogadásán.

A múlt hét második felében az udvar bejelentette azt is, hogy II. Erzsébet királynő egy éjszakát kórházban töltött bizonyos előzetes jellegű vizsgálatok elvégzése céljából, de már másnap visszatért állandó rezidenciájára, a London nyugati határában fekvő Windsorba.

II. Erzsébet királynőnek két hétig még pihennie kell Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool

A palota péntek esti közleménye szerint a királynőnek orvosai még legalább a következő két hétre további pihenést javasoltak, azzal az engedménnyel, hogy az uralkodó ebben az időszakban könnyebb, íróasztali munkákat végezhet, és videókapcsolaton keresztül audienciákat is tarthat. A királynőt azonban az orvosok eltanácsolták minden olyan programtól, amely hivatalos látogatás formáját ölti.
Az udvar illetékese ugyanakkor hangsúlyozta : II. Erzsébet királynőnek továbbra is határozott szándéka, hogy személyesen vegyen részt a brit háborús áldozatok emléknapja, a hagyományos Remembrance Sunday londoni megemlékezésén. A ceremónia mindig az I. világháború harci cselekményeit lezáró tűzszünet évfordulójához, november 11-éhez legközelebbi vasárnapon - az idén november 14-én - esedékes.

Az idei Remembrance Sunday lesz az első ilyen rendezvény azóta, hogy a királynő férje, Fülöp edinburghi herceg elhunyt. Fülöpöt, aki a brit királyi haditengerészet tengernagyi rangját viselte, és a II. világháborúban aktív haditengerészeti szolgálatot teljesített, április 9-én, századik születésnapja előtt néhány héttel érte a halál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.