Egy egyéves kislány is szerepel a koronavírusban elhunytak mai listáján

Forrás: Shutterstock -
járvány koronavírus-járvány covid koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napról napra rosszabbak az adatok, nő a fertőzöttek és az elhunytak száma.

A kormányzati tájékoztatás szerint egy egyéves kislány a koronavírus egyik legfiatalabb áldozata. A járvány a kezdete óta egyre több fiatal életét követeli, már nem csak az idősebbek körében okoz a Covid súlyos tüneteket. Fokozott óvatosságra intenek tehát mindenkit, nemtől és kortól függetlenül veszélyben lehetünk.

Forrás: Shutterstock

Szerdára elhunyt 98, többségében idős, krónikus koronavírusos beteg, ám találunk az életüket vesztett emberek között jó néhány fiatalt is. Az egyéves kislánynál alapbetegségként a mentális betegséget tüntették fel, akárcsak egy másik, 31 éves hölgynél is. A listában találhatunk még egy 22 éves Down-szindrómás beteget, 37 éves cukorbeteget és egy 31 éves férfit, aki veseelégtelenségben szenvedett - közölte az Index.

A járvány negyedik hulláma javában tombol, egyre többen veszik fel a harmadik oltást, csaknem másfél millióan éltek a lehetőséggel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.