Végre kiderült, mennyire van biztonságban az, aki megkapta a koronavírus elleni védőoltást

vakcina oltás cukorbetegség koronavírus fertőzés rizikó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon az idei év első felében közel négymillió ember vette fel az első oltást. A szakemberek kielemezték az első hónapok adatait és megvizsgálták a hazánkban használt vakcinák hatékonyságát.

Azt kutatták, mennyire védenek az oltások a súlyos szövődményektől, és mely betegségek esetében volt halálos a fertőzés. Az adatokat Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere ismertette az Életközelben című műsorban. A professzor elárulta, hogy a vakcinák 88-98 százalékban megvédték az emberek életét.

Forrás: 123rf.com

A miniszter közölte továbbá azt is, hogy a krónikus betegségek közül a cukorbetegség jelenti a legnagyobb rizikót. Az elhunytak 33% ugyanis ebben a betegségben szenvedett, így aki még nem oltatta be magát és cukorbeteg, az mindenképpen éljen a vakcina lehetőségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.