Napokon belül jön a fordulat, megváltozhat az ötödik hullám dinamikája

Forrás: -- -
járvány omikron ötödik hullám tetőzés koronavírus ötödik hullám vége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napokon belül elérhetjük az ötödik hullám csúcspontját, azonban ez közel sem jelenti a járvány végét!

Az omikron minden várakozást felülmúlva söpör végig a világon, és bár csak enyhe tüneteket okoz, szinte mindenkit képes megfertőzni. Azok sincsenek biztonságban, akik korábban már átestek a betegségen. A magyar szakemberek szerint azonban hamarosan tetőzhet a járvány ötödik hulláma.

Még nincs okunk fellélegezni Forrás: --

Rusvai Miklós szerint a kórházban ápoltak és az elhunytak száma február közepéig még emelkedni fog, de utána már lassan mérséklődni fognak az adatok. Ez azonban közel sem jelenti a járvány végét! A szakember szerint az elkövetkező napokban akár a duplájára is emelkedhetnek a napi adatok, viszont nem lesznek olyan magasak, mint a harmadik hullám idején.

A szakemberek sem tudják megjósolni, mi jöhet az omikron-hullám után, és mikor érhet véget a koronavírus-járvány – számolt be erről a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.