Rúzsa Magdi hármasikrei koraszülöttek - Ennyivel előbb jöttek a világra

Facebook -
Rúzsa Magdi császármetszés szülés hármasikrek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rúzsa Magdi kisbabái koraszülöttként jöttek világra a 34. héten, ám ez hármasikrek esetében valóságos csoda, ritka, hogy három baba ilyen sokáig a pocakban maradjon.

Rúzsa Magdi tegnap jelentette be közösségi oldalán, hogy megszülettek a kisbabái: Lujza, Keve és Zalán. A picik a 34. héten jöttek világra, így koraszülöttnek számítanak. Ez azonban csodaszámba megy a Blikk által megkérdezett szülész-nőgyógyász szerint.

Rúzsa Magdi ikrei a 34. héten jöttek világra Facebook

"Ugyan a 37. hét előtt született babák koraszülöttnek számítanak, hármasikreknél hatalmas dolog, hogy eljutottak a 34. hétig. Az édesanya, aki szinte biztosan császármetszéssel hozza világra a babákat, akár már 48 óra múlva hazamehetne, de a gyermekek esetében sok dolognak kell teljesülnie ehhez. Többek között fontos, hogy a gyerekek, akik jó eséllyel nyitott inkubátorba kerülhettek, mekkora súllyal jöttek világra, s hogy abból tíz százaléknál többet ne veszítsenek" - árulta el a lapnak a szakember, hozzátéve, hármasikrek esetében azonnal kijelölnek egy nővért az édesanya és a babák mellé, aki mindenben segít nekik.

Magdi még pár hétig biztosan a kóházban a marad a kicsikel, ám hazatérve sem marad segítség nélkül: a család is a rendelkezésükre áll, és dadáik is lesznek.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.