Rúzsa Magdi kisbabái koraszülöttként jöttek világra a 34. héten, ám ez hármasikrek esetében valóságos csoda, ritka, hogy három baba ilyen sokáig a pocakban maradjon.

Rúzsa Magdi tegnap jelentette be közösségi oldalán, hogy megszülettek a kisbabái: Lujza, Keve és Zalán. A picik a 34. héten jöttek világra, így koraszülöttnek számítanak. Ez azonban csodaszámba megy a Blikk által megkérdezett szülész-nőgyógyász szerint.

Rúzsa Magdi ikrei a 34. héten jöttek világraFacebook

"Ugyan a 37. hét előtt született babák koraszülöttnek számítanak, hármasikreknél hatalmas dolog, hogy eljutottak a 34. hétig. Az édesanya, aki szinte biztosan császármetszéssel hozza világra a babákat, akár már 48 óra múlva hazamehetne, de a gyermekek esetében sok dolognak kell teljesülnie ehhez. Többek között fontos, hogy a gyerekek, akik jó eséllyel nyitott inkubátorba kerülhettek, mekkora súllyal jöttek világra, s hogy abból tíz százaléknál többet ne veszítsenek" - árulta el a lapnak a szakember, hozzátéve, hármasikrek esetében azonnal kijelölnek egy nővért az édesanya és a babák mellé, aki mindenben segít nekik.

Magdi még pár hétig biztosan a kóházban a marad a kicsikel, ám hazatérve sem marad segítség nélkül: a család is a rendelkezésükre áll, és dadáik is lesznek.