Undorító! Ilyen "kincsek" lehetnek az ember köldökében, ha nem tisztítja megfelelően

tisztálkodás higiénia köldök undorító köldökszösz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A különféle koszok, szöszök, az elhalt bőr és a faggyú felhalmozódása gusztustalan, fekete kővé alakulhat a köldökben, ha nincs megfelelően tisztítva.

Dr. Karan Rajan, aki az egészséggel kapcsolatos, érdekes videóinak köszönhetően számtalan követővel rendelkezik TikTokon, most arról beszélt, mi történik, ha rendszeresen elmarad a köldök kitisztítása - írja a Daily Star.

Elmondta, hogy a köldök begyűjti az izzadságot, elhalt hámsejteket, zsírokat, szöszöket, baktériumokat, ami ha nincs rendszeresen kitisztítva, egy idő után felhalmozódik, összeáll és kis köldökkővé keményedik. Ezek a kövek általában feketék, de lehetnek világosbarnák is.

Forrás: TikTok/dr.karanr

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

A bakteriális hüvelyfertőzés rengeteg nő életét megkeseríti, pedig sok esetben meg is lehet előzni a kialakulását. Hátterében ugyanis a higiéniai szabályok áthágása is állhat.

Egy brit nő pedig úgy gondolja, ha nem megy dolgozni, és nem is edz, szexel, vagy menstruál, csak a gyerekével játszik, vagy kutyát sétáltat, nincs oka fürdeni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.