A különféle koszok, szöszök, az elhalt bőr és a faggyú felhalmozódása gusztustalan, fekete kővé alakulhat a köldökben, ha nincs megfelelően tisztítva.

Dr. Karan Rajan, aki az egészséggel kapcsolatos, érdekes videóinak köszönhetően számtalan követővel rendelkezik TikTokon, most arról beszélt, mi történik, ha rendszeresen elmarad a köldök kitisztítása - írja a Daily Star.

Elmondta, hogy a köldök begyűjti az izzadságot, elhalt hámsejteket, zsírokat, szöszöket, baktériumokat, ami ha nincs rendszeresen kitisztítva, egy idő után felhalmozódik, összeáll és kis köldökkővé keményedik. Ezek a kövek általában feketék, de lehetnek világosbarnák is.

Forrás: TikTok/dr.karanr
Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

A bakteriális hüvelyfertőzés rengeteg nő életét megkeseríti, pedig sok esetben meg is lehet előzni a kialakulását. Hátterében ugyanis a higiéniai szabályok áthágása is állhat.

Egy brit nő pedig úgy gondolja, ha nem megy dolgozni, és nem is edz, szexel, vagy menstruál, csak a gyerekével játszik, vagy kutyát sétáltat, nincs oka fürdeni.