Rusvai Miklós a koronavírusról: "Megmarad a vírus nálunk"

fotó: Talán Csaba -
járvány omikron Rusvai Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rusvai Miklós a koronavírus ötödik hullámáról nyilatkozott a Life TV reggeli műsorában. A virológus azt is elárulta, kell-e még félnünk a járványtól.

Dr. Rusvai Miklós elmondta, hogy előbb-utóbb mindenki át fog esni a koronavíruson, az oltottaknál azonban enyhébb tüneteket okoz az omikron.

"Az ötödik hullám a vége felé jár, de ezen a szinten nagyjából május vége felé megmarad a vírus nálunk.

Az, hogy folyamatosan "gyengül" a vírus, azért van, mert jobban tud terjedni, ha a gazdaszervezetet nem öli meg, így ugyanazt az embert is képes később újrafertőzni" – magyarázta a szakember.

Rusvai Miklós virológus fotó: Talán Csaba

Rusvai hozzátette: nem indítanak be új járványhullámot a tömegesen érkező menekültek hazánkban.

"Magyarországon átoltottságban jól állunk, Ukrajnánál jobban, az onnan tömegesen érkező menekültek miatt mégsem indulhat be új járványhullám, mert nem a legfogékonyabb korcsoport jön, és az ötödik járványhullám náluk már lezajlott, tehát a többségük már rendelkezik természetes védettséggel" – tette hozzá a virológus.

Még több hírt a koronavírussal kapcsolatban ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.