Mérgeket rejthetnek a környezetbarátként reklámozott gyermektermékek

Forrás: Shutterstock -
mérgezés környezettudatosság gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még a környezetbarát „zöld" címkével ellátott árucikkekkel is érdemes vigyázni, ugyanis semmi nem garantálja, hogy nem rejtenek az egészségre veszélyes vegyi anyagokat.

Egy, az EurekAlerten nemrég megjelent sajtóközlemény szerint a víz- vagy foltállóként megjelölt ruházati cikkek, ágyneműk és bútorok nagy eséllyel tartalmazhatnak PFA-kat, azaz perfluor-alkil anyagokat.

Forrás: Shutterstock

Ezeket a vegyszereket számos egészségügyi probléma kialakulásával összefüggésbe hozták már, például a rákkal, a pajzsmirigybetegségekkel, a magas koleszterinszinttel, az asztmával, illetve terhesség esetén a baba alacsony születési súlyával. Bizonyítékok vannak arra is, hogy a PFA-k elnyomhatják az immunrendszert, gyengítve a gyermekkori vakcinák hatékonyságát és a szervezet fertőzésekkel szembeni védekezőképességét – írja a 24.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.