Ismét megjelent egy halálos vírus: már Angliában is jelen van

Forrás: Science Photo Library/NOBEASTSOFIERCE/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Nobeastsofierce/Science Photo Li -
betegség Anglia majomhimlő vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azért kapta a majomhimlő nevet, mivel a megfertőződött majmok kezelése után terjedt át az emberekre az afrikai kontinensen.

A brit egészségbiztonsági hivatal vasárnap közölte, hogy halálos vírus terjed az Egyesült Királyságban. A majomhimlő egy rendkívül ritka betegség; egy brit férfit azután diagnosztizáltak vele, miután hazatért Nyugat-Afrikából. Jelenleg egy londoni kórházban kezelik.

A feketehimlő illusztrációja Forrás: Science Photo Library/NOBEASTSOFIERCE/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Nobeastsofierce/Science Photo Li

A majomhimlő egy ritka, halálos vírus, amely elsősorban Afrika középső és nyugati részén fordul elő. A tünetei láz, fájdalmak, és himlőre jellemző kiütések. A betegség első számú hordozói a majmok, de egyes mókusfajtákban is kimutatták már.

A majomhimlő abba a víruscsaládba tartozik, mint az évtizedekkel korábban sikeresen kiirtott feketehimlő, csak sokkal kevésbé tartják veszélyesnek. A legtöbb majomhimlővel fertőzött beteg a kezeléseket követően teljesen felépül - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.