Alighanem a Kapj el, ha tudsz! című film bizarr és mérhetetlenül szomorú való életbeli megvalósulásának lehettek szemtanúi a Kasseli Regionális Bíróság munkatársai Meike S. esetét vizsgálva.

A csaló orvosnő, aki a vádak szerint öt ember haláláért lehet felelős, eredetileg politikai pályára készült, de amikor 2012-ben Bad Emstal polgármesterjelöltjeként megbukott a választásokon, úgy döntött, egy magasztosabb célt szolgálva orvosnak áll – persze mindennemű végzettség és szaktudás nélkül.

Bár Meike biokémikusként doktorált, a segédorvosi álláshoz szakmai gyakorlatra és megfelelő szakirányú végzettségre lett volna szüksége. A nő azonban nem bajlódott ezek becsületes megszerzésével: okirathamisítás útján került be egy klinikára aneszteziológusként. 2015 és 2018 között Fritzlarban praktizált, ahol a műtétek során 450 beteggel került kapcsolatba – közülük öten nem sokkal az operációjuk után életüket vesztették, bár az ügyészség szerint végül az ötből csak három halálesetet sikerült Meikére bizonyítani.

Az áldoktornő a vallomásában azzal próbált érvelni, hogy mindig kifogástalanul végezte munkáját, sosem volt rá panasz. A tárgyalás során nem látszott rajta megbánás. Az ügyészek életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérik, de egyelőre nem tudni, mikor hirdetik ki az ítéletet – írja a Bors.