Élve temettek el egy kisbabát Indiában: elmondjuk, mi mentette meg az életét

Születés élet kisbaba temetés halott India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosem gondolta volna az indiai szülőpár, hogy életük legboldogabb napja egyben a legsokkolóbb és legbizarrabb lesz.

Miután a nő vajúdni kezdett, mentővel a kórházba siettek, hogy mielőbbi orvosi segítséget kapjon. Ám miután világra segítették gyermekét, a baba nem sírt fel. Kilenc hónapnyi várakozás egyetlen pillanat alatt vált rémálommá.

Shamemma Begummal közölték az orvosok: kislánya halva született. Két órával később már a közeli temetőben helyezték végső nyugalomra a kisbabát.

A helyiek azonban nem nézték jó szemmel a szertartást és követelték, hogy ősei földjébe temessék el a kislányt. A nagy nyomás hatására a család egy óra múlva kiásta a gyermeküket és legnagyobb megdöbbenésükre a kislány élt és egyfolytában sírt.

"A fiatal lányt megfelelő orvosi ellátás nélkül nyilvánították halottnak" – erősítette meg a The Sunnak Manzoor Alyas Wani helyi tanácsos.

A babát azonnal visszaszállították a kórházba, ahol újra megvizsgálták. A hibázó szülészt és az ápolót azonnali hatállyal felfüggesztették a téves diagnózis miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.