leukémia sportoló rák Greg LeMond
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leukémiát állapítottak meg Greg LeMond háromszoros Tour de France-győztes korábbi kerékpárosnál.

"Szerencsére ez egy gyógyítható ráktípus, egyben a leukémia olyan fajtája, amely nem életveszélyes vagy legyengítő" - jelentette be hétfőn a kétszeres világbajnok, 60 esztendős amerikai sportember. LeMond elárulta, az elmúlt időszakban fáradékonyságot tapasztalt: ez vezette arra, hogy kivizsgáltassa magát.

"Soha senki nem akarja hallani a rák szót, nekem azonban nagy megkönnyebbülés, hogy végre tudom, miért vagyok rosszul"

- fogalmazott.

Leukémiával kezelik az ismert sportolót Forrás: Shutterstock

Kiemelte, hogy a héten megkezdik az orvosok által kijelölt kezeléseket. Hozzáfűzte: reménykedett benne, hogy a júliusi francia körversenyt személyesen tekintheti meg, ám végül barátai körében fogja követni a viadalt, amelyet 1986-ban, 1989-ben és 1990-ben nyert meg. Ugyanakkor bizakodását fejezte ki, hogy jövőre elutazhat a Tourra, mivel elmondása szerint a "hosszú távú prognózis kedvező".

LeMond hivatalosan az egyetlen amerikai kerékpáros, aki Tour-győztesnek mondhatja magát, mivel a francia körversenyt megnyerő mindkét honfitársát, Lance Armstrongot és Floyd Landist megfosztották címétől doppingesetei miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.