Először mutatta meg az új-zélandi vulkánkitörésben megégett arcát a fiatal nő

vulkánkitörés vulkán maszkviselés égési sérülés Új-Zéland Ausztrália
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 26 éves ausztrál nő estének 70 százaléka megégett, amikor kitört egy vulkán Új-Zélandon. Az eset óta először levette kompressziós maszkját, és fedte fel arcát nyilvánosan.

Stephanie Browitt 2019. december 9-én az új-zélandi Plenty-öböl északkeleti részén található White Island vulkánnál járt, amikor az kitört. Vele volt az édesapja, Paul és a testvére Krystal is. Mindketten meghaltak a kitöréskor, ahogy 20 másik ember is.

Stephanie túlélte az esetet, de súlyosan megsérült: megégett a testének a 70 százaléka, hónapokig feküdt kómában.

Miután felébredt a kómából, mindent elölről kellett kezdenie, újra meg kellett tanulnia ülni, állni, sőt enni is. A két kézfeje is teljesen megroncsolódott, az arcán pedig egy speciális kompressziós maszkot kellett viselnie, amit három éven át soha nem vehetett le.

Most azonban végre eljött a pillanat, amikor megszabadulhatott tőle. Amikor először a tükörbe nézett, egy sok mindenen átment ember arca nézett vissza rá, ezt mondta el az Independentnek:

„Olyan embert láttam, aki sokkal több nehézségen ment keresztül, mint amire valaha számított. Egy nagyon elgyötört ember képét. Bármennyire is izgalmas ez a pillanat, hosszú és kemény út vezetett idáig, ami alatt azt is megtudtam magamról, hogy keményebb vagyok, mint azt valaha hittem volna. Szó szerint minden nap az életemért küzdöttem."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.