Hihetetlen, hogy mire bukkantak a meddő nő méhében az orvosok

Forrás: Shutterstock -
félrediagnosztizál meddőség abortusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 39 éves nő 20 évvel ezelőtt esett át abortuszon. Két éve próbál teherbe esni, és folyamatosan kismedence-fájdalmak kínozzák. Az orvosok megdöbbentő dolgot találtak a méhében, ami minden problémára választ ad.

Az orvosok elsőként arra gyanakodtak, hogy a 39 éves nő irritábilis bél szindrómában szenved, amire gyógyszert is kapott. Az MRI vizsgálat azonban rendellenességet talált a méhszövetében, többek között cisztákat. A nőnek azonban volt peteérése, ami arra utalt, hogy termékeny és lehetne babája.

Végül beutalták egy meddőségi klinikára, de onnan elküldték őket, mivel partnerével együtt mindketten dohányoztak. Azt tanácsolták nekik, hogy hagyják abba, amíg próbálkoznak.

Hihetetlen, hogy mire bukkantak a meddő nő méhében az orvosok Forrás: Shutterstock

Körülbelül egy évvel később a nő visszatért a nőgyógyászati klinikára, ahol krónikus fájdalomra panaszkodott a bal oldalán, és hosszú, kínzó menstruációjáról számolt be. Amíg a műtétre várt, ismételt kismedencei ultrahangvizsgálaton vett részt.

Egy idegentestet figyeltek meg és távolítottak el a méhnyálkahártya üregéből

- állt az orvosi közleményben.

Mint kiderült, egy magzati csont maradt vissza a nő méhében, ami a rosszul elvégzett abortusz miatt történhetett meg. Az ilyen komplikációt, ha nem kezelik, menstruációs zavarokat és meddőséget is okozhat. Mivel pedig sem az első MRI-, sem az ultrahangvizsgálatok nem mutatták ki a csontdarabot, ezért a nő tüneteit évekig félrediagnosztizálták –írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.