A tünetei alapján azt hitte, hogy covidos, majd kiderült, hogy majomhimlős

Forrás: AFP/Cynthia S. Goldsmith -
láz izomfájdalom tünetek covid majomhimlő koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eleinte olyan tünetei voltak, mint a láz, izzadás, izomfájdalom, ezért azt gondolta, hogy elkapta a koronavírust. Később kiderült, hogy teljesen másról van szó.

A 25 éves, Bristolban élő Conor meggyőződése volt, hogy elkapta a covidot, miután belázasodott, és más, tipikusan koronavírusra utaló tüneteket produkált. Akkor jött rá, hogy félrediagnosztizálta magát, amikor hólyagok jelentek meg a bőrén. A betegség nagyjából tíz napig tartott, de összesen három hétig nem mozdult ki a lakásból, egészen addig, amíg be nem gyógyultak a sebei - írja a BBC.

A vírus elektronmikroszkópos képe Forrás: AFP/Cynthia S. Goldsmith

Az Egyesült Államok közegészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett csütörtökön a majomhimlő terjedése miatt. Xavier Becerra amerikai egészségügyi miniszter szerint az intézkedés mindenekelőtt a szövetségi források felszabadítását szolgálja a vírus elleni harcban. Magyarországon is ismét emelkedett a fertőzöttek száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.