Nem vette komolyan az orvosa a panaszait: maradandó károsodást szenvedett

károsodás orvos vérrög
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába kérte az orvosa segítségét, és érezte, hogy valami nincs rendben, az orvosa nem vette komolyan a panaszait. Három hónap múlva majdnem belehalt.

Erős lábfájdalmak kezdték kínozni Sarah Bassrát, miután négy hónap alatt hat repülőúton volt túl. A 32 éves nő attól tartott, hogy vérrög van a lábában, ezért felkereste az orvosát, aki megnyugtatta, hogy csak egy szimpla sarokgyulladás vagy körömlakk okozta allergiás reakcióról lehet szó. A jobb lába már akkor vörössé vált, megduzzadt, és alig tudott járni, az igazán nagy baj azonban csak három hónappal később történt meg: összeesett egy nottinghami fesztiválon.

"Nagyon gyorsan történt, lepergett előttem az egész életem. Pánikba estem, és nem tudtam, mit tegyek. Összerogytam a földön és próbáltam lassan lélegezni. Körülbelül tíz perc múlva úgy éreztem, hogy újra kapok levegőt. A lábam még mindig duzzadt volt, de a mellkasi fájdalom megszűnt" – idézte fel a drámai pillanatokat Sarah a The Sunnak.

Az orvosok megállapították, hogy valóban egy vérrög volt a bajok forrása, ami addigra maradandó károkat okozott a tüdejében. Ha Sarah nem megy el a fesztiválra, és nem veszik észre a vérrögöt, bele is halhatott volna.

Valószínűleg már egész életében vérhigítót kell szednie, és még hosszú út áll előtte, hogy felépüljön. Mindez elkerülhető lett volna, ha hamarabb észreveszik a vérrögöt. Bár korábban szeretett mozogni és sétálni, mára az egyszerű, héköznapi feladatok is nehézséget okoznak számára. A legjobban azt sajnálja, hogy hiába tudta, hogy valami nincs rendben, mégsem magában, hanem a szakemberben bízott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.