A brit Kelly Brunning szokatlan tünetekkel vitte orvoshoz kisfiát, Jaxont: a gyermeknek szinte állandóan magas láza volt, illetve apróbb zúzódások éktelenkedtek a testén, amikről először azt hitték, játék közben szerezte azokat.

A kórházban azonban kiderült, hogy nagy a baj: a vérvizsgálat eredményei megerősítették, hogy Jaxon leukémiás és intenzív kemoterápiára van szüksége. A kezelés hatására kihullott a haja, ami eleinte feldúlta, amíg Kelly meg nem nyugtatta, hogy „varázshaja" van, ami majd visszanő.

A kezeléssorozat megkezdése óta négy év telt el, s bár a kisfiú nagyon jól reagált a hatóanyagokra, továbbra is negyedéves kontrollokra kell járnia. A kellemetlenségeket valamelyest csökkentette, hogy nemrég átvehetett egy díjat, amiért hősiesen és bátran viselte a betegséget.

Jaxon egy igazi sztár, aki ilyen már fiatalon rengeteg nehézségen ment keresztül. Abszolút kiváltság volt, hogy a bátorságát egy díjjal ünnepelhettük – idézte Jane Bullock, a Cancer Research UK szóvivőjének szavait a Bors.