Kórházi szuperbaktérium miatt halt meg egy 26 éves nő, akit fejsérülés miatt vitt be a mentő

Forrás: Wikimedia Commons -
szuperbaktérium meghalt kórház fejsérülés
Venera Sapurina dél-koreai utazása közben esett össze a zuhany alatt, fejsérülést szenvedett, emiatt kórházba szállították. A 26 éves nő négy hónapot töltött a kórházban, ahol elkapta az antibiotikum-rezisztens VRE szuperbaktériumot, és meghalt. 

A fiatal nő a zuhanyzóban feltehetőleg megcsúszott, elesett, aminek következtében fejsérülést szenvedett. A mentők eszméletlen állapotban találtak rá és szállították kórházba. A kórházi fertőzés megtámadta az idegrendszerét, rohamot kapott, majd leállt a szíve és kómába esett.

szuperbaktérium Forrás: Wikimedia Commons

A halálos szuperbaktérium, a VRE ellenáll az antibiotikumoknak és komoly veszélyt jelent a modern egészségügyre. Bekerülhet a véráramba, megfertőzheti a húgyutakat és a műtéti sebeket is.

Általában kórházi környezetben található meg, nem terjed a levegőben, mint a megfázás vagy az influenza, sem testi kontaktussal, a fertőzés kizárólaf a fertőzött személy testnedveivel való közvetlen érintkezés útján vagy a baktériumok által szennyezett felületek megérintésével terjed.

Az elhunyt fiatal lány, Verena édesanyja, Marina elmondta, hogy lánya négy hónapig küzdött a szuperbaktériummal. Az 50 éves nő hálás azoknak, akik ebben az időszakban támogatták őt.

„Négy hónapig küzdöttem, reményben éltem az életéért. De ma megállt a szíve. Nyugodj békében, aludj nyugodtan, drága, drága lányom!" - mondta el a gyászoló anya, aki azt is elmondta, hogy lánya egészségbiztosítása nem fedezte az ellátása költségeit, a repülőgéptársaságok pedig a fertőzés miatt nem vállalták lánya hollttestének hazaszállítását. Ahhoz, hogy kit tudja fizetni a növekvő költségeket, el kellett adnia gyermeke házát – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.