Nem lehetetlen megszabadulni a penésztől és a páralecsapódástól: létezik egy biztos megoldás

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Afanasiev Andrii/Shutterstock. No use without permission./Afanasiev Andrii -
penész ablak páralecsapódás nedvesség tél
Egyre hűvösebbek a napok, emiatt pedig egyre több ház ablakán jelenik meg a páralecsapódás. Lehetetlennek tűnik ettől a problémától megszabadulni, ám a takarítás szerelmesei megosztottak egy szuper trükköt.

Sok lakásban keletkezik ősszel és télen páralecsapódás, és ez a jelenség sajnos penész kialakulásához is vezethet. A pára a hideg, kemény felületeken keletkezik, amikor meleg levegő éri azok másik felét. A meleg levegőben lévő nedvesség lecsapódik, és vízcsepekké gyűlik össze a felületen. Leggyakrabban olyan felületeken alakul ki, mint az ablakok, ajtók és falak, valamint a rosszul szellőző helyeken, mint például a beépített szekrények. Az ablakokon visszamaradt páralecsapódás idővel károsíthatja a PVC-t és a fa ablakkereteket, valamint a tömítéseket is.

Nem lehetetlen megszabadulni a páralecsapódástól Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Afanasiev Andrii/Shutterstock. No use without permission./Afanasiev Andrii

Egy angol nő nem tudta, hogyan szabadulhatna meg a páralecsapódástól, ezért segítséget kért az egyik nagy takarítócég közösségi oldalán. Azt írta, bármilyen tanácsot szívesen elfogad, hogy megszabaduljon az ablakokon és a falakon keletkező nedvességtől és penésztől. Több kommentelő is azt írta neki, hogy az egyetlen és tuti megoldás egy páramentesítő beszerzése. A készülék nem olcsó, de megéri az árát. A gép levegő nedvességtartalmának megfelelően kapcsol be és ki, tehát nem kell attól félni, hogy túl száraz lesz a levegő a lakásban. Központi helyre érdemes elhelyezni, a tartályát néha üríteni kell, és a szűrő állapotát is érdemes időről időre ellenőrizni - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.