Bár a négygyermekes édesanya két éve győzködi a lakástársaságot, hogy szüntessék meg az életveszélyes fekete penész terjedését az otthonukban, a szakemberek egyelőre nem tudtak végleges megoldással előállni.

Laura Bowers az angliai Stoke-on-Trentben él családjával egy társasházban, melyet évek óta elborít a penész. Bár az Epic Housing nevű társaság többször próbálta felszámolni a súlyosan egészségkárosító állapotokat, eleddig nem jártak sikerrel.

Vegyszerrel kezelték a penészt négy-öt alkalommal, de csak rosszabb lett a helyzet. Az általuk telepített szellőzők sem segítettek – kesergett Laura.

A fiatalasszony halálra van rémülve, mivel egyik kisfia, Sampson életét egy ritka vérbaj keseríti meg, mely különösen érzékennyé teszi őt a betegségekre. Nemrég komoly légzési nehézséggel került kórházba, ahol felső légúti fertőzéssel diagnosztizálták, melyet egyértelműen a penész okozott.

Tisztában vagyunk a lakó problémájával, melyet már több ízben megkíséreltünk megszüntetni. Folyamatosan tartjuk a hölggyel a kapcsolatot, és ahol tudunk, segítünk neki a kialakult szituáció kezelésében – idézte a Manchester Evening News a lakástársaság képviselőjének nyilatkozatát.