Az orvos elárulta, melyik az az egy zöldség, amit a szív egészségéért minden nap enni kellene

Forrás: Shutterstock -
betegség paradicsom likopin szív- és érrendszer kockázat
A szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát életmódbeli változtatásokkal csökkenthetjük, például akkor, ha bevezetjük ezt a zöldséget a mindennapi étrendünkbe.

Mint sok egészségügyi állapot, a szív- és érrendszeri betegségeket is számos tényező okozza. A genetikára nincs ráhatásunk, de az életmódunk megváltoztatásával csökkenthetjük egyes problémák kialakulásának kockázatát. Egy szakértő szerint van egy bizonyos zöldség, amit szívünk egészségéért naponta érdemes fogyasztanunk.

A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata csökkenthető Forrás: Shutterstock

Doktor Deborah Lee kutatások alapján azt javasolja, hogy naponta fogyasszunk paradicsomot. „A paradicsom vörös pigmentet tartalmaz, a likopint, amely egy erős antioxidáns, ami segíthet megelőzni az érelmeszesedést" - mondta az Expressnek.

A paradicsom élénkpiros színét a likopin nevű színanyag adja, amely antioxidáns hatású vegyület, így szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek, illetve egyes daganatfajták megelőzésében Forrás: 123rf.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.