11 isteni vágykeltő étel

szex vágyfokozó egészség étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak ételek, amelyeket csak isteni aromájuk miatt fogyasztunk. De a legjobban azokat szeretjük, amelyek finomak és vágykeltők is!

1. Mandula

A mandula és más olajos magvak nemcsak egészségesek és finomak, de a libidóra is jó hatással vannak. A nyers vagy pirított magokban található esszenciális zsírsavak ugyanis segítik a hormonrendszert egyensúlyban tartani. Elég néhány maréknyi mandula, dió vagy mogyoró, az éhség elmúlik, a szexuális éhség viszont fokozódik.

2. Tejszínhab

A tejszínhab nemcsak a fagylaltkehely tetején mutat jól, hanem szeretkezés előtt és közben is bevethető. Ha hagyományos, házilag készített habot kóstolgattok, még cukrozatlanul is édessé teszi a (szexuális) életet. A tejszín (és más magas zsírtartalmú tejtermékek) ugyanis ösztrogént és tesztoszteront tartalmaznak, a nemi hormonok pedig jó hatással vannak a nemi vágyra. A tejszínhab azonban nemcsak fogyasztásra alkalmas afrodiziákum, hanem játékszerként is bevethető. Egy fújás ide, egy csepp oda, és máris ízesebb lesz az előjáték...

3.Füge

A fügét már évezredek óta afrodiziákumként tartják számon, nyersen és aszalva egyaránt. Már az ókori görögök és rómaiak is szívesen fogyasztották a különleges csemegét az orgiák előtt. Az ízletes gyümölcs magas aminosav-tartalmának köszönhetően erősíti a szervezetet, a benne lévő proteinek pedig segítik a szexuális hormonok termelődését.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



4. Avokádó

Az avokádó finom és egészséges, magas B6-vitamin- és potassziumtartalmának köszönhetően elsősorban a nők szexuális teljesítőképességére van jó hatással, de a férfiak is bátran fogyaszthatják a szerelmi légyott előtt. Az avokádó nemcsak az ágyban fokozza a teljesítményt: vértisztítóként és szíverősítőként is kiváló.

5. Osztriga

Az osztriga az egyik legjobb afrodiziákum: a benne lévő aminosavak és ásványi anyagok szuper sebességre pörgetik fel a libidót. Az osztrigában lévő cink például serkenti a szervezet ösztrogén-, progeszteron- és tesztoszterontermelését. Ha mégsem kívántad meg az osztrigát, a vörös húsokat ajánljuk helyette, mert ezek ugyanúgy gazdagok cinkben.

6. Vörös bor

A vörös bor magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően mértékkel fogyasztva igen egészséges. Általános jótékony hatásán kívül segít egyensúlyban tartani a szervezetben a progeszteron és a tesztoszteron arányát. A tesztoszteron, a férfi nemi hormon éppúgy megtalálható a női szervezetben, mint az ösztrogén és a progeszteron a férfiakéban. Egy pohár ízes vörös bor elég ahhoz, hogy felszabadultabbnak érezd magadat és kedvet kapj egy kis hancúrozáshoz. Ha viszont nem tartod be a mértéket, éppen az ellenkező hatást érheted el.

7. Csilipaprika

A kis piros méregerős paprika évezredek óta a vér gyógyszereként szerepel a kínai természetgyógyászatban. A megfelelő vérkeringés pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a nemi szervek véredényei megteljenek, ami szexuális izgalomhoz és mennyei kielégüléshez vezethet.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



8. Banán

A sárga déli gyümölcs nagyon gazdag potassziumban, riboflavinokban és remek B-vitamin-forrás. A banán nemcsak egészséges, de hála magas szénhidráttartalmának kiváló erőforrás, és egy kiadós szeretkezéssel akár 300 kalóriát is el lehet égetni... Egy darab banánban pedig úgy 25 gramm azonnal hasznosuló szénhidrát van.

9. Bogyós gyümölcsök

A bogyós vagy erdei gyümölcsökben - eperben, málnában, szederben, ribizliben vagy áfonyában - található C-vitamin segít a stresszhormonszint egyensúlyban tartásában. És kinek van kedve szexelni, ha éppen ideges és annyira feszült, hogy majd' felrobban? Ezért ajánlott a rendszeres bogyófogyasztás, akár frissen, akár kompótként vagy dzsemként is. Az erdei gyümölcsök flavinokban is nagyon gazdagok, amelyek az agy és a szív egészségéért felelősek.

10. Csokoládé

Egyetlen kocka fekete csokoládé is képes igazi örömet szerezni, mivel nagyon jó szerotonin-, azaz boldogsághormon-forrás. A tejcsoki és a fehér csoki nem rendelkezik ilyen izgató hatással, ezért afrodiziákumként minél feketébb verziót érdemes választani.

11. Tojás

A tojás természetesen nemcsak a termékenység szimbóluma, hanem a nemi vágyra is serkentően hat. Egy tojás, aminek élénk narancsszínű a sárgája - vagyis a belőle készített omlett, esetleg tükörtojás - rengeteg vitamint és fehérjét tartalmaz, igazán egészséges étel. Ami pedig finom, egészséges, számtalanféleképpen elkészíthető és még jó energiaforrás is, azt érdemes vágyfokozóként kipróbálni.

Paucsics Veronika

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.