A legfurcsább fogyókúrák, amikről még sosem hallottál!

diéta Steiner Kristóf gyorsétel fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emlékszel még, amikor értetlenül ráncoltad a homlokod az Atkins-, a zóna- vagy a vércsoportdiétáról olvasva? A fogyókúratrend olyan, mint a divat: pár éve még fogalmunk sem volt, mi az a leggings, a répafarmert cikinek véltük, ma pedig a mindennapjaink részeivé váltak. Íme a legújabb és legfurcsább fogyókúrák olyanoknak, akik már - szó szerint - unják a banánt.

iStockPhoto
iStockPhoto

A Japán Nők Sosem Öregszenek meg vagy Híznak el Diéta


Észrevetted, hogy a japán lányok milyen szupervékonyak, és örökre megőrzik kislányos bájukat? Nos, ez nemcsak Gwen Stefani videoklipjeiben vagy a mangaképregényekben van így. Mivel szinte kizárólag egészséges ételeket fogyasztanak, a sok jótékony összetevő gyakorlatilag konzerválja a testüket.
Az étrend alapjai az alacsony telített zsírsavakkal rendelkező ételek és az ázsiai klasszikusok, a rizs, a tofu, a szója és a hal fogyasztása. Tulajdonképpen nem is diéta ez a szó hagyományos értelmében, sokkal inkább egyfajta életmódváltás, amelyet követve vékonyabb, fiatalosabb leszel, és jobban érzed majd magad a bőrödben. Az ételeket tilos túl sokáig sütni vagy főzni - így megtartják természetes tápanyagtartalmukat, a desszertet pedig felváltja a mandarin, a datolya vagy egy csésze gőzölgő zöld tea.
A tradíciókat követő japán nők nem járnak edzőterembe, de generációról generációra öröklődik egy régi keleti szokás: "Minden nap sétálj 10 000 lépést, és sosem lesz szükséged orvosra." Nem látsz majd eredményeket egyik napról a másikra, de egy hét után már fittebbnek érzed magad, két hét után kivirul a bőröd, egy hónappal a diéta kezdete után pedig egy számmal kisebb farmerre lesz szükséged... vagy kimonóra.

iStockPhoto
iStockPhoto

Imádjuk, mert: Egyszerű megérteni.
Utáljuk, mert: Örökre sayonara pizza, hamburger és gyros...

Valódi Vesztesek Diétája


Néhány évvel ezelőtt óriási nemzetközi sikert futott be a Legnagyobb vesztes című valóságshow, amely Norbi és Alexandra Nagy fogyás című műsorához hasonlóan arra ösztönözte a versenyzőket, hogy rövid idő alatt dobják le súlyfeleslegüket, a nézők nagy örömére. Ez a diéta ebben a show-ban látott napvilágot. A Vesztesek Diétája egy szigorú, kalóriaszámlálásra épülő fogyókúra, melyben a mindennapi étrendet a tápanyagpiramis határozza meg.
Eszerint a műsorban szereplők alacsony szénhidráttartalmú zöldségeket és bogyós gyümölcsöket gyakorlatilag korlátlanul fogyaszthattak, a fehérjeszükségleteiket is főként növényi proteinnel fedezték, zsírmentes húsokat és tejterméket ehettek, és megszorítások mellett falatozhattak kevés teljes kiőrlésű gabonát is. A cukor, a finomliszt viszont teljes egészében lekerült az étlapjukról.
Hetente három-négy alkalommal kardioedzéseket ajánlanak a szakértők, egyrészt a zsírégetés, másrészt az állóképesség növelése céljából. A verseny nyerteseinek eredményéből kiindulva akár 10 kilót is fogyhatsz. (Ja, és hazaviheted a pénznyereményt.)

Imádjuk, mert:
Szupergyors és hatékony.
Utáljuk, mert: Rettenetesen nehéz tartani a szabályokat étteremben vagy a munkahelyen.


Gyorskajadiéta


Junk foodnak nevezik Amerikában azokat az ételeket, amelyeket büfékben, gyorséttermekben vagy sütödékben falnak be a rohanó vendégek: a hot-dog, a hamburger, az olajtól csöpögő hagymakarikák és a zsíros gyros is ide tartozik, és szó szerint "szemét kaját" jelent. Ugyanakkor arra is utal a gúnynév, hogy könnyű hozzászokni ezekhez az "ínyencségekhez": junkie-knak ugyanis a kábítószerélvezőket nevezik. És bár köztudott, hogy ezek a falatok erősen hízlalnak, ez a diéta kizárólag ilyesmit tartalmaz.

iStockPhoto
iStockPhoto

Az ok, amiért mégis fogyhatsz tőle, hogy a gyorskajákhoz gyakran pontos kalóriatáblázat tartozik, így pontosan követheted, mennyi energiát juttatsz a szervezetedbe - nézd csak meg a tálcádra helyezett papíralátét hátoldalát, ha legközelebb bűnözöl. Ha például egy tölcséres fagyival és kávéval indítod a napot, benyomsz egy sajtburger menüt ebédre, vacsira pedig csibefalatokat eszel, és megkoronázod egy almáspitével, még mindig csak 1300 kalóriát fogyasztottál, ez pedig kétharmada egy felnőtt nő napi kalóriaszükségletének.
Mark Haub, a Kansasi Egyetem professzora azért vágott bele a diétába, hogy bebizonyítsa: a Super size me című hírhedt dokumentumfilm - amelynek főhőse duplájára dagadt a mekis koszttól - túlzó szenzációhajhászással operált. "Minden a kalóriákon múlik. Én 12 kilót fogytam csokoládéval és chipsszel" - mondja büszkén a tanár úr.

Imádjuk, mert: Ez a diéta maga a bűnös élvezet.
Utáljuk, mert: Még ha fogyaszt is, biztosan nem egészséges hosszú távon.


Mindent a géndiétáról! - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=2Ls1CTMRkyZITCa1

/1011/_gy_n20101114171611


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!









Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.