ajakápolás ápolás ajak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg téli időjárás és a fűtés gyakran kiszáríthatja az ajkaidat, ami nemcsak látványnak zavaró, hanem fájdalmas is lehet. Hogy télen is puhák és ápoltak legyenek az ajkaid, kövesd tippjeinket!

1. Ne nyalogasd a szádat!

Az emberek többnyire ösztönösen megnyalják a kiszáradt ajkaikat, pedig ettől csak még jobban kicserepesedik, mivel a nyál gyorsan elpárolog és a pH-ja sem optimális. Az ajkak érzékeny bőrét igazából semmi nem védi a kiszáradástól, mivel sem izzadságmirigyek, sem pedig faggyút termelő mirigyek nem találhatók bennük. Ezért ápolásukról külsőleg kell gondoskodnunk.

Istockphoto
Istockphoto



2. Legyen nálad mindig ajakápoló!

A legjobb, ha olaj alapú ajakápolót használsz, ha pedig nagyon kirepedezett a szád, használj körömvirág és aloé tartalmú termékeket. Éjszaka pedig feltehetsz egy "ajakpakolást" is, egy mézes ajakír keverékét.

Szólj hozzá te is: Melyik a kedvenc parfümöd?



5. Használj párásítót!




Istockphoto
Istockphoto


4. Radírozz!

Amikor esténként eltávolítod a sminked, az ajkaidról se feledkezz meg. A szád érzékeny bőrét óvatosan dörzsölt át egy nedves frottírkendővel, majd kend be azzal a hidratáló krémeddel, amit a szemed alá szoktál használni.

5. Igyál sok folyadékot!

Hidratálj belülről! A téli hidegben is fontos a megfelelő folyadékpótlás. A bőröd nemcsak a fűtés és a hideg miatt száradhat ki, hanem a dehidratáltságtól is. Igyál legalább napi 2 liter vizet télen is, meglátod, ajkaid meghálálják.

Hollywoodi szépségrecept - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=UWgUm7vbdLHPAWPU


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!






Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Netfüggő vagy? Így kúráld magad!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110110-netfuggo-vagy-igy-kurald-magad.htmlHavonta két csecsemő hal meg azért, mert elhagyják a szüleihttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20110111-havonta-ket-csecsemo-hal-meg-azert-mert-elhagyjak-a-szulei.htmlLady Gaga brutális napszemüveget tervezett! - videóvalhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110111-lady-gaga-brutalis-napszemuveget-tervezett-videoval.htmlPénisznöveló alsónadrág komplexusos férfiaknakhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110108-tul-kicsinek-erzed-van-megoldas-itt-a-penisznovelo-also.htmlElhiszed, hogy a befőttes gumi öltöztet? - fotó!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110106-koktelruha-befottes-gumikbol.htmlEz lesz 2011 divatszíne!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110106-ez-lesz-2011-divatszine.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.