Így szabadulj meg végleg a konyhai szagoktól!

szag mosogatás mosogatógépek gáztűzhely tisztítószer szagelszívó konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A konyha a finom lakomák és ínycsiklandozó fogások szentélye, de amikor a kellemetlen szagok bűze átveszi a hatalmat a helyiségben, a család étvágya is könnyedén alábbhagy. Vedd fel a harcot az étvágygerjesztőnek nem mondható konyhai szagok ellen, és tüntesd el őket végleg!

Ha bűzlik a lefolyó

Önts egy bögre forrásban lévő vizet a lefolyóba, ezzel a szennyeződések nagy részét könnyen feloldhatod. Önts utána forró ecetet, majd engedj rá meleg vizet - így a maradék koszt is eltávolítod a lefolyó faláról. Végül reszelj bele egy kevés narancs- vagy citromhéjat - a kellemetlen szagok azonnal elillannak.

Istockphoto
Istockphoto


Ha bűzlik a hűtőszekrény

Miután eltávolítottad a romlott ételeket, amelyek szagot okozhatnak, áztass egy vattadarabot vaníliakivonatba, és tedd a hűtő alsó polcára. Néhány nap múlva szárad csak ki a vattapamacs, addig garantáltan remek illat lesz a hűtőben. Ha a kávéaromát részesíted előnyben, vanília helyett egy kis tál kávézaccot használj.

Elegen van a házitündérkedésből!!!!! Nektek nem?



Ha bűzlik a mosogatógép

szagecet




http://videa.hu/flvplayer.swf?v=B3wM4AYji7tFccS2


Ha bűzlik a tűzhely és a szagelszívó

A szagelszívó szűrőjét rendszeresen cseréld, ellenkező esetben igen kellemetlen szagok forrása lehet. A tűzhely szagától pedig csak úgy tudsz megszabadulni, ha először alaposan kitisztítod. Ehhez elég egy kis vízből és jó adag szódabikarbónából masszát készítened, és a még meleg, de már nem forró sütő belsejét, valamint a tűzhely főzőlapját bekenned vele. Hagyd rajta 10-15 percig, hogy a szer feloldhassa a szennyeződéseket, majd egy szivaccsal néhány határozott mozdulattal dörzsöld át a felületeket. Ezután vizes ronggyal töröld át. Végül helyezz egy tepsibe narancshéjat vagy fahéjat, és süsd addig, amíg az illat teljesen átveszi az uralmat a sütő belseje felett.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Filléres finomságok: illatos fahéjas csiga kelt tésztábólhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110121-fahejas-csiga-receptje.htmlFilléres receptek: melegítő leves sült zöldségekbőlhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110120-filleres-fuszeres-zoldsegleves.htmlTe hogyan főzöl? A horoszkópod elárulja!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110117-te-mit-fozol-a-horoszkopod-megmutatja.htmlKözösségépítés csokikóstolóvalhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110117-csokoladekostolo.htmlÍgy készítsd a hortobágyi palacsintát! - videóval!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110113-igy-keszitsd-a-hortobagyi-palacsintat-videoval.htmlKína nem tűri tovább a köpködést! - Újabb kampányba fognakhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110124-etikettoktatast-indit-kina-az-iskolakban.htmlHalálra éheztetik és kínozzák a gyerekeket egy orosz intézetbenhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110122-halalra-eheztetik-es-kinozzak-a-gyerekeket-egy-orosz-intezetben.htmlHatalmas! 7,21 kilós súllyal és 67 centivel született az óriásbébihttp://www.life.hu/anyaskodj/20110121-oriasbebi-szuletett-habarovszkban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.