Döglött patkányt sütött kenyérbe egy pék Dél-Koreában, hogy csapást mérjen konkurenciájára, ám végül magát ütötte ki a versenyből: másfél évig börtönben lesz.

A 35 éves pék patkánnyal "töltött" kenyerét lefényképezte, a fotókat közszemlére tette a világháló egy népszerű honlapján, a termék gyártójának pedig a konkurenciát hazudta. A fortély kiderült, a csalárd pék mindent bevallott, a bíróságtól 18 hónap börtönt kapott.

thinkstockphotos.com

"Elkerülhetetlen volt a súlyos büntetés, mivel a vádlott előre megfontolt szándékkal követte el tettét, veszteséget okozott konkurenciájának, és bizalmatlanságot keltett a vevőkben az élelmiszerek biztonsága iránt" - idézte a bírósági indoklást a Yonhap dél-koreai hírügynökség.

Akár egyévesek is lehetnek a péksütemények a boltokbanhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110328-akar-egy-evesek-is-lehetnek-a-peksutemenyek-a-boltokban.html Zavarba ejtő méret! Ilyen hosszú a világ legnagyobb kolbászahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110321-zavarba-ejto-meret-ilyen-hosszu-a-vilag-legnagyobb-kolbasza.html Veszélyes anyagokat tartalmaz a kukoricapehely dobozahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110310-veszelyes-anyagokat-tartalmaz-a-kukoricapehely-doboza.html 11 évig bujdosott, végül egy ártalmatlan lasagne buktatta lehttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110310-11-evig-bujdosott-vegul-egy-artalmatlan-lasagne-buktatta-le.html 60 ezret fizetnek egyetlen hamburger elfogyasztásáérthttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110309-60-ezret-fizetnek-egyetlen-hamburger-elfogyasztasaert-nagybritanniaban.html Csótány is szerepelt feltétként a pizzánhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110308-csotany-is-szerepelt-feltetkent-a-pizzan.html