Bekennéd a saját vizeleteddel az arcodat, ha azt mondanánk, hogy nagyszerű a pattanások ellen? Elhiszed, hogy a chiliszósztól lesz hosszú hajkoronád? Most megtudhatod! 

Thinkstock

Mi, nők hajlamosak vagyunk mindent kipróbálni a szépség érdekében. Ha olvasunk valamiféle új eljárásról, ha a barátnőnk ajánl valami meglepőt, ha felkelti a figyelmünket egy reklám, vagy ha nagymamánk javasol egy százéves praktikát - mi nyitottak vagyunk. Most lerántjuk a leplet néhány ismert és kevésbé ismert "természetes" eljárásról.

Ha száraz a hajad

Sokan alkalmazzák a majonézes házipraktikát - a rántott hal helyett a töredezett hajvégekre kenik a majonézet. A szakértő szerint azonban ez az étel inkább csak roncsolja a hajat. Bár a benne lévő zsírok és olajak ápolják a hajvégeket, de a majonézes kezelés akkor sem a legjobb. Jobban járunk, ha olyan mélykondicionáló maszkot kenünk a nedves hajra, melyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki.

Ha száraz a bőröd

Állítólag a babáknál is használt popsiápoló krém a legjobb az érdes könyökökre és az igénybevett lábakra. A bőrgyógyászok szerint a popsiápoló krémek gyulladáscsökkentő és hidratáló anyagokat tartalmaznak - ezek elősegítik a fáradt és töredezett bőr megújulását.

Hogyan legyek jó nő? - Élesztős, mézes arcmaszk

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=OjmtkT5RV2EW9tG9


A rakoncátlan tincsek ellen

A mosáshoz használt színfogó kendőcskék másra is jók! Hordj mindig néhányat magaddal, ugyanis jó szolgálatot tesz az elektromos, repkedő hajszálak ellen. Vészhelyzetben nagyon jók, de sajnos nem marad meg sokáig a hatásuk.

ThinkstockLeégés ellen

Ha leégtél a napon, akkor állítólag sokat segít, ha forró, fekete teás fürdőt veszel. Így csökkentheted a nap okozta szúró fájdalmat és a duzzanatokat. Bőrgyógyászok szerint ez a taktika - a fekete teában található csersavnak köszönhetően -  tényleg enyhíti az égés tüneteit, és serkenti a mielőbbi gyógyulást.

A természetes haj érdekében

Ha szeretnél világosabb hajszínt, de nem akarod átfestetni, facsarj citromot a hajadra, és ülj ki a napra fél órára. A citromban található savak felgyorsítják az UV-sugarak hatását, és láthatóan világosítják a tincseket.

Pattanások ellen

Sokan úgy tudják, a vizelet segít eltüntetni a kellemetlen pattanásokat. Ez azonban egyáltalán nem igaz: a vizeletben nem található semmiféle gyulladáscsökkentő vagy baktériumölő anyag, így az egyetlen hely, ahova a vizetel való, az a vécé.

Thinkstock

Ha serkentenéd a hajad növekedését

Nem egyszer hallottuk már, hogy a csípős szósz - a hajtövekre kenve - segíti a haj növekedését. Ezt a taktikát évszázadok óta ismerik - a fejbőrbe masszírozva a csípős anyag serkenti a vérkeringést. Ennek ellenére a legtöbb fodrász egyáltalán nem javasolja ezt az eljárást - szerintük a chiliszósz ételbe és nem hajra való.

Nicole Kidman igazi szörny letthttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110405-nicole-kidman-ismet-botoxkezelesen-volt.html Hogyan legyek jó nő? - Kényeztesd magad, mint Kleopátra!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110330-hogyan-legyek-jo-no-tejes-mezes-furdo.html Förtelmesen fest a Szex és New York főszereplője!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110222-sarah-jessica-parker-megoregedett.html Fiatalodj! - Trükkök, hogy letagadhass 10 évet!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110214-igy-orizd-meg-arcod-fiatalossagat.html A 10 legjobb kozmetikum 5000 forint alatthttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110211-legjobb-kozmetikumok-5000-forint-alatt.html Filléres csodapakolások a hűtődből!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110209-filleres-csodapakolasok-a-hutobol.html Igaz vagy hamis: Melyik vitamintól lesz valóban szép a bőröd?http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110203-igaz-vagy-hamis-melyik-vitamin-hasznal-a-bornek.html