A kétéves Brave Alfie Clamp az első ember a világon, akinek a DNS-én egy extra szálat fedeztek fel. Az orvostudomány ilyennel még nem találkozott.

A kisfiú vakon született és egyéb fogyatékosságai is voltak, ezért az orvosok számos vizsgálatot végeztek rajta. Végül felfedezték, hogy a hetedik kromoszómáján egy plusz szál is található, amilyet másnál még sohasem dokumentáltak a világon. Mivel betegsége egyedülálló, még neve sincsen a különös kórnak.

/www.coventrytelegraph.net

Gemma és Richard Clamp, miután a szülést követően hazavitték a kisfiút a kórházból, szinte rögtön tudták, hogy valami baj van a kicsivel. Amikor néhány nappal később leállt a légzése, a szülők azonnal a kórházba siettek vele. Az orvosok ekkor állapították meg, hogy a gyermek ritka rendellenességgel született.

"Amikor az orvosok elmondták, hogy mi baja van, teljesen lesújtott minket a hír. Terhes nőként, kilenc hónapig tervezgettem, milyen lesz, ha majd megteszi az első lépéseit, vagy amikor először tapsol majd. Ha valakinek azonban olyan kisfia születik, mint Alfie, a legkisebb dolgokat is képes értékelni" - mesélte az édesanya.

Alfie ma már jobb egészségi állapotban van, de csak három hónapos korában tért vissza a látása, és mivel az izmai nagyon gyengék voltak, addig magától megfordulni sem tudott. Még mindig súlyos emésztési problémákkal küzd, és minden nap gyógyszeres kezelésre szorul.
A szülőknek egy 10 éves lányuk is van, aki azonban teljesen egészségesen született. "Az orvosok azt mondták, hogy semmit sem tehettünk volna, hogy megakadályozzuk a fiunk rendellenességét. Valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy miért történt ez vele" - mondta az anya.

Végre bevallották: októberre várja babáját a TV2 sztárja!http://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110409-vegre-bevallottak-oktoberre-varja-babajat-a-tv2-sztarja.html Minden alkalommal ugyanabban a percben szült egy nőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110408-minden-alkalommal-ugyanabban-a-percben-szult-egy-no.html Több tucat gyerek dolgozott szexuális munkáskénthttp://www.life.hu/anyaskodj/20110408-tobb-tucat-gyerek-dolgozott-szexualis-munkaskent.html Már egy hónapos Rubint Réka kisfia - Fotóhttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20110408-rubint-reka-kisfia-zalan.html Megmérgezte az édesanyát a dadahttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20110407-megmergezte-az-edesanyat-a-dada.html Az asztal lábához kötötték a csecsemőket - Nevelési szokások annohttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20110407-gyermeknevelesi-modszerek-a-tortenelembol.html Meglepő ok a gyerek kezelhetetlensége mögött - Az anyán múlna?http://www.life.hu/anyaskodj/ovisoklettetek/20110407-a-gyerek-es-az-anya-eltero-temperamentumanak-kovetkezmenyei.html Saját unokatestvérének adott életet egy 29 éves nőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110406-sajat-unokatestverenek-adott-eletet-egy-29-eves-no.html