Lélegzetelállítóan gyönyörű, fenséges, klasszikus, időtlen - ezek voltak az első gondolatok, amelyek az eszünkbe jutottak, amikor megláttuk Kate Middleton elefántcsontszínű menyasszonyi ruháját. A ruhát, amelyről - pontosabban, amelynek tervezőjéről -hónapok óta találgatott mindenki.

A divatblogokon és bulvárlapokban különböző tervezőkről cikkeztek Bruce Oldfield brit esküvői ruha dizájnertől kezdve Victoria Beckhamen át egészen az amerikai Vera Wangig. Sarah Burton, a McQueen ház vezető tervezője utolsóként kapott helyet a találgatások listáján, mégis ő lett az, aki megtervezhette az évszázad menyasszonyi ruháját.

AFP
A ruha legapróbb részleteit megnézhetitek képgalériánkban!

A gyönyörű, aprólékosan kidolgozott ruhát elefántcsontszínű és fehér szaténból készítették, a vállrész és a ruha ujja a legfinomabb csipkéből készült. Kate kérése az volt, hogy a ruhája egyszerre legyen tradicionális és modern. Jelentjük, ennek tökéletesen megfelel a menyasszonyi ruha, amely távolról szemlélve valóban inkább klasszikus, de részleteiben - például a különleges mellrészt vagy a szoknya hátsó részének megtört szabását nézve - igazán modern darab. Bár vannak, akik sokkal többet vártak, mi úgy gondoljuk, Sarah Burtonnek sikerült egy időtlen, ikonikus menyasszonyi ruhát terveznie.

Ilyen lesz Vilmos herceg és Kate Middleton házasságahttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110428-kiralyi-eskuvo-ilyen-lesz-vilmos-herceg-es-kate-middleton-hazassaga.html Így teheti tönkre Vilmos herceg Kate Middleton életéthttp://www.life.hu/szeress/20110428-hazassagi-szerzodes-kate-middleton-es-vilmos-herceg-kozott.html Lehull a lepel a Middleton család titkairólhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110427-pippa-middleton-kate-huga.html Magyar tervezők álmodták meg Kate Middleton esküvői ruhájáthttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110421-magyar-tervezok-almodtak-meg-kate-middleton-eskuvoi-ruhajat.html