Vilmos herceg esküvője menyasszonyi ruha Kate Middleton Vilmos herceg Alexander McQueen Sarah Burton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lélegzetelállítóan gyönyörű, fenséges, klasszikus, időtlen - ezek voltak az első gondolatok, amelyek az eszünkbe jutottak, amikor megláttuk Kate Middleton elefántcsontszínű menyasszonyi ruháját. A ruhát, amelyről - pontosabban, amelynek tervezőjéről -hónapok óta találgatott mindenki.

A divatblogokon és bulvárlapokban különböző tervezőkről cikkeztek Bruce Oldfield brit esküvői ruha dizájnertől kezdve Victoria Beckhamen át egészen az amerikai Vera Wangig. Sarah Burton, a McQueen ház vezető tervezője utolsóként kapott helyet a találgatások listáján, mégis ő lett az, aki megtervezhette az évszázad menyasszonyi ruháját.

AFP
AFP

A ruha legapróbb részleteit megnézhetitek képgalériánkban!

A gyönyörű, aprólékosan kidolgozott ruhát elefántcsontszínű és fehér szaténból készítették, a vállrész és a ruha ujja a legfinomabb csipkéből készült. Kate kérése az volt, hogy a ruhája egyszerre legyen tradicionális és modern. Jelentjük, ennek tökéletesen megfelel a menyasszonyi ruha, amely távolról szemlélve valóban inkább klasszikus, de részleteiben - például a különleges mellrészt vagy a szoknya hátsó részének megtört szabását nézve - igazán modern darab. Bár vannak, akik sokkal többet vártak, mi úgy gondoljuk, Sarah Burtonnek sikerült egy időtlen, ikonikus menyasszonyi ruhát terveznie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.