Öregedésgátló. Hányszor halljuk ezt a szót? Manapság már mindenbe belepréselnek valamilyen fiatalító szérumot. Én nem hiszek ebben túlzottan. Abban viszont igen, amit látok és megcsinálok magamnak. A következő csodálatos hatású házi maszk receptjét a mesés keletről hoztam magammal.

Következzék a rizses arcpakolás a rózsás, sima arcbőrért:

Csatlakozz Nórához az iWiW-en  és a Facebookon!
Ha tanácsra van szükséged, írj Nórának a hogyanlegyekjono@gmail.com címre!Nem kell ahhoz keletre zarándokolni, hogy tudjuk, a japán vagy kínai nők bőre gyönyörű, makulátlan és könnyedén rázza le magáról a ráncokat és más, öregedéssel összefüggésbe hozható jeleket. Hogy miért? Első körben genetika, majd pedig tudatos ápolás. A tudatos szó többször is aláhúzandó! Elég csak megfigyelni, mit esznek ebédre vagy vacsorára: rizst, szárított halakat, szusit és mindenféle furcsa - hínárra emlékeztető -  párolt zöldséget. Csoda, ha alig öregszenek ilyen egészséges táplálkozás mellett? Hónapokig éltem Dél-Koreában és Japánban, úgyhogy volt időm figyelni.


Lenyűgözőnek és inspirálónak találtam azt, ahogy magukkal foglalkoznak a nők arrafelé. Valahogy egy egyszerű kézmosás is szertartássá válik az ő előadásukban. Szerettem nagyon ezt a finomságot. Ha sminkelésről van szó, vagy hajápolásról ugyanilyen a hozzáállásuk, így egyszerűen imádtam az ottani munkáimat. Egy-egy fotózás előtt nemcsak az arcomat készítették elő professzionális módon, hanem a lelkem is feltöltődött, mire a kamerák elé álltam.

Egyszer az egyik sminkes elárult pár szépségápolási titkot, miután már fél órája kérleltem. Az ő ajánlására ittam naponta különleges, mogyoróra emlékeztető teát a belső szépség elérésére, illetve próbáltam ki a rizses szépítőszereket. Azt mondta, meglátom, ettől sokkal fiatalabbnak tűnik majd a bőröm. Ez mondjuk kicsit rosszulesett, ugyanis alig voltam 20 éves. Végül persze győzött a női hiúság és kipróbáltam a rizses maszkot. Azóta is használom rendszeresen. Hogy fiatalabbnak látszom-e tőle? Nem hiszem. Azt viszont látom, hogy nem öregszem szélsebesen. Öregedésgátló lenne-e az arcpakolásban? Nem, de öregedéslassító biztosan.Hogyan legyek jó nő? - Filléres fogyasztó saláta nyárrahttp://www.life.hu/szepulj/20110601-hogyan-legyek-jo-no-filleres-fogyaszto-salata-nyarra.html Hogyan legyek jó nő? - 2 szexi nyári frizura, amit magad is elkészíthetszhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110525-hogyan-legyek-jo-no-2-szexi-nyari-frizura-amit.html Hogyan legyek jó nő? - Otthoni fitnesz lustáknakhttp://www.life.hu/tested-lelked/20110518-hogyan-legyek-jo-no-otthoni-fitnesz-lustaknak.html Hogyan legyek jó nő? - Szép, ápolt lábakat a szandiba!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110511-hogyan-legyek-jo-no-pedikur-szep-apolt-labakat-a.html Hogyan legyek jó nő? - Hódító tavaszi sminkhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110504-hogyan-legyek-jo-no-tavaszi-smink.html Hogyan legyek jó nő? - Kényeztető banános hajpakolás a gyönyörű tincsekérthttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110427-hogyan-legyek-jo-no-kenyezteto-bananos-hajpakolas-a-gyonyoru.html Hogyan legyek jó nő? - Szabad-e locsolni?http://www.life.hu/szepulj/20110420-hogyan-legyek-jo-no-szabade-locsolni.html Hogyan legyek jó nő? - Isteni fogyókúrás leveshttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110413-hogyan-legyek-jo-no-gazpacho.html Hogyan legyek jó nő? - Varázsolj hollywoodi szempillákat!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110407-hogyan-legyek-jo-no-mindent-a-muszempillakrol.html