Csíkok nyárra - Megmutatjuk, mi az idei trend

csíkos fashion week Nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg az előző szezonokban a klasszikus tengerészcsíkos darabok kavartak nagy vihart, addig idén a tervezők által megbolondított csíkok hálóznak be bennünket. Tiltakozás helyett megadjuk magunkat az idei nyár vonalas trendjének.

A csíkos darabokat nehéz nem szeretni, hiszen sok-sok éve visszatérő elemei a divatnak. A klasszikus tengerészcsíkos mintát 1858-ban kezdték el sokan viselni. Egészen pontosan azért, mert a fehér alapon sötétkék csíkos felsőruházat a francia tengerészek egyenruhájának hivatalos részévé vált.

kifutós képek: http://nymag.com/fashion
kifutós képek: http://nymag.com/fashion

Az 1900-as évek elejére nemcsak a hivatalos állomány, hanem számtalan észak-franciaországi halász viselte az egyszerű ruhadarabot nagyon egyszerű oknál fogva. Állítólag, ha valaki belesett a hullámok közé, könnyebben észrevették a csíkos felsőben, mint bármilyen más ruhában. A bretagne-i halászok munkaruháját először Coco Chanel fedezte fel, aki szívesen inspirálódott a munkásosztály viseletéből. Őt olyan stílusikonok követték - időtlen klasszikussá téve a tengerészcsíkos felsőt -, mint Audrey Hepburn vagy Jean Seberg. Ez a fajta csíkozás mindig is klasszikus stílust és franciás hatást keltett viselőjében, ezért idén sem kell lemondani róla.

A tervezők viszont nem nyugszanak. Csavartak egyet a klasszikus csíkokon. A tavaszi kifutók egyik sztárja Marc Jacobs sokszínű csíkjai voltak. Az egyik legemlékezetesebb darab egy fehér alapon alapszínekkel (sárga, kék, piros) és szürkével vonalazott maxiruha, amely számtalan fast fashion márkánál visszaköszönt.

kifutós kép: http://nymag.com/fashion
kifutós kép: http://nymag.com/fashion

A másik nagy kedvenc a Prada color blocking trendre épülő vonalkódja, amelyben a zöld és a kék, a narancs és a lila tökéletesen megfér egymás mellett, főleg, ha egy kis feketével fűszerezzük. Ha ilyen ütős darabot választunk, de nem vagyunk biztosak, mivel viseljük, maradjunk az egyszínű darabok mellett. Aki viszont tökéletes stílusérzékkel rendelkezik, az vessen egy pillantást a Prada kifutón sétáló modellek lábára, és lesse el, hogyan kell a csíkos ruhához csíkos cipőt viselni.

kifutós kép: http://nymag.com/fashion
kifutós kép: http://nymag.com/fashion

Az idei szezonban azt is megtanultuk, hogy a csíkok mellé bátran adagolhatjuk a virágos, a kockás vagy a pöttyös mintájú darabokat is. A lényeg itt is a harmónián van: egy árnyalat kösse össze az egész szettet, különben a hatás nem kifinomult, hanem zagyva lesz. A csíkoknak viszont nem kell katonásan rendeződniük a ruhákon. Külön izgalom, ha itt-ott kicsit szélesebb vagy sűrűbbek a vonalkázások.

kifutós kép: http://nymag.com/fashion
kifutós kép: http://nymag.com/fashion

Aki viszont vastag és erős sávokra vágyik, annak sem lehet oka panaszra. Szerencsére ezekből is akad bőven választék. Mielőtt elvakult szerelembe esnénk a csíkokkal, azért vessünk egy pillantást a tükörbe is. A keresztben csíkozással egy baj van (azon túl, hogy könnyű elcsábulni tőle), mégpedig az, hogy optikailag sok-sok vízszintes szeletre osztja a testet, amely így szélesebbnek tűnik. Ha ismerjük ezt a tulajdonságát, akkor viszont ki is használhatjuk. Akinek például keskeny a válla és kicsi a melle, az viseljen keresztcsíkozású felsőt. Ugyanakkor a lapos fenekű, keskeny csípőjű nőknek sem kell rettegniük egy csíkos miniszoknyától.

kifutós képek: http://nymag.com/fashion
kifutós képek: http://nymag.com/fashion

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.