Míg néhány éve kapásból vágtuk annak a három-négy üzletnek a nevét, ahol magyar tervezők ruhadarabjait, kiegészítőit lehetett kapni, ma már nem tudnánk egy levegővel felsorolni az összes dizájnerüzletet és showroomot. Az elmúlt évben szemrevaló, magyar tervezőkre specializálódott divatüzletek nyíltak - cikkünkben kettőt mutatunk be. A harmadik egy itthon még viszonylag új jelenség: a pop-up store, azaz a tiszavirág életű divatüzlet - a héten pont nyitott egy Budapesten, úgyhogy megnéztük azt is.

Zoe Phobic Knit Shop - A bájos


Szimon Ágnes Nóra az a tervező, akire szívesen aggatná a bulvárvilág a szemtelenül fiatal jelzőt. A húszas évei legelején járó lány nemcsak saját márkával (Zoe Phobic) büszkélkedhet, hanem egy aprócska, Rumbach Sebestyén utcai üzlet tulajdonosa és vezetője is. A tervező korábban osztálytársaival közösen szeretett volna dizájnboltot nyitni, végül egyedül maradt az ötlet kivitelezésével. Az idén márciusban debütált Zoe Phobic Knit Shop ma már nemcsak a Dohány utcai zsinagóga körül tébláboló turistákat vonzza, hanem egyre népesebb vevőkörrel büszkélkedhet. Ágo, ha éppen nem a vevőivel foglalkozik, akkor a galérián kialakított aprócska műhelyben tervez, modellezik, szab és varr. Jelenleg épp a hamarosan debütáló őszi kollekció darabjait készíti.Life.hu
Galériáért kattints a képre!

Mit kaphatunk?
A Zoe Phobic márka darabjai képezik a fő profilt, de havonta újabb és újabb meglepetéstervezők munkái kerülnek a picike, de annál hangulatosabb üzletbe. A hónapban a MÁS tervezőcsoport ékszerei és ruhái, Takács Judit bőrsarui képezik a fő kínálatot, de kaphatók Oblivion gyurmaékszerek, Pispretty és Dolled Up Factory ékszerek is.

Mennyi az annyi?
Érdeklődtünk egy kicsit az árakról is, és legnagyobb meglepetésünkre barátságos volt a válasz is. Ékszereket már 2500-4000 forint között találhatunk, a szoknyák és a felsőruházat ára 4000-7000 forint között mozog. A legdrágábbak jelenleg a könnyű nyári blézerek, amelyeket 11 000 forint körül tehetünk magunkévá. Szerencsére a méretek miatt sem kell aggódni, mint sok dizájnerüzletben. Szimon Ágnes Nóra azon kevés magyar tervezők egyike, aki kifejezetten odafigyel a nagyobb méretű divatszeretőkre, és "plus size" koktélruha kollekciót is készített.

Különlegesség:
2011. június 22-én, pénteken 20:00 órától egész éjjel vásárolhatsz a Knitben. Lesz süti, ropi, csipsz, nyereménykupon, kacagás, ismerkedés... és persze ruhák.

Elérhetőség: Budapest, Rumbach Sebestyén utca 3. Facebook oldal: http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001595469646. Honlap: www.zoephobic.hu.


Siberia Shoe Shop - Az impulzív


Színes falak előtt színes ruhák, kiegészítők és természetesen cipők sorakoznak. Szinte fel se fogjuk elsőre a kavalkádot: ugrál a szemünk az élénksárgák, harsány zöldek, sokféle kékek, a nyugtató bézsek, barnák között. Ez Anna Zaboeva, az orosz származású cipőtervező szentélye. Aki ismeri, nem is tudna kevésbé lüktető és színes üzletet elképzelni mellé, mint a tavaly októberben nyílt cipőbolt. A Siberia Shoe Shop egyszerre bemutatóterem, műhely, és a meglepő nyitva tartásnak (hétfőtől csütörtökig 22:00-ig, pénteken és szombaton 23:00-ig) köszönhetően tökéletes kiinduló helye a pénteki vagy szombati bulizóknak.

Life.hu
Galériáért kattints a képre!

Mit kaphatunk?
Természetesen az Anna Zaboeva által tervezett és kézzel készített Pleasemachine cipőket. A tervező egy alkalommal elmesélte, hogy minden modellt először ő tesztel, így még soha nem került vissza hozzá cipő csak azért, mert nem volt kényelmes. Ez az elsődleges, az aktuális trendek viszont nem érdeklik. Ha vesz egy új ruhát, ha lát egy anyagot, ha eszébe jut valami érdekes forma, az sokkal jobban izgatja, beindul a fantáziája, és megszületik egy újabb mesés lábbeli. A cipők mellett bőr kiegészítőkre és Fufavi ruhákra is bukkantunk.

Mennyi az annyi?

Félcipőket 19 900 Ft-ért, balerinákat 15 500 Ft-ért találtunk.

Különlegesség:
Az üzlet nemrég képeslapos játékot hirdetett, amely egész júliusban tart. A lényeg, hogy aki képeslapot küld a Siberia Shoe Shopnak a világ bármely részéről, az részt vesz a sorsoláson, melynek nyereménye egy cipő.

Elérhetőség: Budapest, 7. kerület, Wesselényi utca 19. Facebook: http://hu-hu.facebook.com/SIBERIAshop. Honlap: http://www.pleasemachine.net/pleasemachine/index.html.


OurStyle Boutique pop-up store - A nagyvilági


Az előbbiekkel ellentétben ez a téma kicsit bővebb kifejtést igényel. A külföldön néhány éve ismert pop-up store jelenség, azaz a néhány napig vagy hétig létező, alkalmi divatüzletek elszaporodása kezd itthon is meghonosodni. Ilyenkor egy-egy tervező vagy divatüzlet fogja magát, és betelepül egy forgalmasabb, nagyobb vagy éppen más vásárlóközönséget megcélzó üzletbe vagy üzletközpontba. Létrejönnek alkalmi divatüzletek akkor is, ha egy márka szeretné felhívni a figyelmet magára: például a tervezőcsapatban változás állt be, vagy soron kívüli kollekcióval rukkolnak elő. Nálunk a Nanushka volt az első, amelyik az Amerikából indult trend mintájára néhány napra ideiglenes butikot nyitott a Fashion Streeten - hatalmas sikerrel. Azóta többször is hallhattunk rövid életűnek tervezett divatüzletekről. Az Ourstyle Boutique nem először szervez ilyet, de eddig ez, a Mammut I. bevásárlóközpontban szervezett megmozdulás kapta a legnagyobb visszhangot.

Life.hu
Galériáért kattints a képre!

Mit kaphatunk?
Ha azt írnánk, mindent, ami szem-szájnak ingere, akkor nem járnánk távol az igazságtól. Az eddig csak fotókról ismert gyönyörű Rekavago, Pazicsky Miklós, Annaeva, Szegedi Kata, Tóth Bori, Abodi Dóra vagy Mojzes Dóra darabokat (a felsorolást hosszan lehetne folytatni) nézegethetjük, simogathatjuk, próbálhatjuk és meg is vehetjük. Ha szerencsénk van vagy odafigyelünk, belefuthatunk egy kellemes nyári akcióba is.

Különlegességek:
Az üzlet 2011. július 18. és 24. között van nyitva hivatalosan. Bennfentes információk szerint az eredetileg egy hétre meghirdetett alkalmi üzlet nagy valószínűséggel még egy teljes hétig működik majd. A vásárláson kívül kiállítások, programok és jótékonysági akció is fut, bővebb infó itt: http://ourstyle.hu/

Így viselhetsz egyetlen cipőt 256 féleképpen!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110720-igy-viselhetsz-egyetlen-cipot-256-felekeppen.html Lakatos Márk átalakít: Dögös vörös lett a szeplős kislánybólhttp://www.life.hu/legytrendi/20110719-voros-es-szeplos-lakatos-mark-azonnal-kiszurta-emeset.html MenyasszonyVarázsló: Nem bízott sokat a képzeletre VV Éva merész menyasszonyi ruhájahttp://www.life.hu/legytrendi/20110718-menyasszonyvarazslo-nem-bizott-sokat-a-kepzeletre-vv-eva-meresz-menyasszonyi.html