Stahl konyhája: Fusilli zöldborsóval és csirkemájjal

csirkemáj olívaolaj recept Stahl Judit zöldborsó tészta Stahl konyhája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stahl Judit ínyenc receptjeit nem csak a tévében láthatod - ezentúl a Life.hu-n is találkozhatsz velük. Készítsd el még ma!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Hozzávalók:











Hozzávalók a sajtmártáshoz:

- 5 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt (például Grana Padano)
- só és frissen őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg mascarpone
- 5 dl tejszín
- 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Forrás: Stahl.hu

Elkészítés

1. Elkészítjük az egyszerű sajtmártást: a parmezánt megreszeljük, a fokhagymát megpucoljuk és finomra zúzzuk, aztán a mascarponét és a tejszínt lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel simára keverjük, és hozzáadjuk a parmezánt meg a fokhagymát. Megsózzuk-megborsozzuk, megfűszerezzük szerecsendióval, és ennyi, megvagyunk vele.
2. A csirkemájat 2x2 cm-es darabokra vágjuk, aztán a vajat és az olajat egy 28 cm átmérőjű, 6 cm magas peremű teflonserpenyőben mérsékelt lángon kevergetve összeolvasztjuk. Rádobjuk a májat, és nagy lángon 5 perc alatt megsütjük benne. Közben egyszer-egyszer megforgatjuk a darabokat fakanállal, hogy egyenletesen piruljanak. Ezután a májra ráöntjük a balzsamecetet, és miközben felkapargatjuk az esetleg lepirult májdarabokat, megvárjuk, amíg 10 mp alatt elsistereg az ecetből a szúrós, nyers ereje. Ekkor a megsült májat szűrőlapáttal kiszedjük egy tálra, megsózzuk-megborsozzuk, és alufóliával letakarva félretesszük.
3. Egy nagy fazékban bő 4 liter vizet forralunk a tésztának, és amíg felmelegszik, elkezdjük megpárolni a zöldborsót. A petrezselymet apróra vágjuk, aztán az eddig használt serpenyőbe, amelyben még ott a májsütésből maradt, vajas-olajos zsiradék, beleszórjuk a fagyos zöldborsót. Megsózzuk-megborsozzuk, hozzákeverjük a petrezselymet, és lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk. Közben olykor átkavarjuk, de semmi értelme végig mellette állni.
4. Ha a tészta főzővize már lobogva forr, megsózzuk, aztán megfőzzük benne a fusillit.
5. Miután a zöldborsó már megpuhult és a tészta megfőtt, összeállítjuk az ételt. A fusillit leszűrjük, kicsit félretesszük, és a borsóhoz visszapakoljuk a serpenyőbe a megsütött májat. Ezután a zöldborsós májra ráöntjük az előre elkészített sajtmártást, hozzáadjuk a leszűrt tésztát, és az egészet nagy lángon szűk 1 perc alatt kevergetve összemelegítjük. Ha úgy látjuk, túl sűrű lett, belevegyítünk 1-2 merőkanálnyit a tészta forró főzővizéből.

4 adag lesz belőle, 30 perc alatt elkészíthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.